© Vitaya

Vitaya volgt 17 bijzondere verpleegkundigen van het universitaire ziekenhuis van Gent. 17 gedreven verpleegkundigen uit verschillende diensten, van diverse leeftijden en met een eigen temperament. De verpleegkundigen gunnen ons een blik op hun leven, tijdens hun werk en daarbuiten.

Katy is instrumentiste in het operatiekwartier, maar ze is ook zangeres. Op rustige momenten tijdens een operatie wordt er dan ook gezongen. Vandaag volgen we Katy tijdens een hartoperatie en tijdens een optreden met haar band in Brugge.

In de gipskamer komt Goedele een oude bekende tegen: Kylo. Tijdens een vechtpartij op de speelplaats heeft hij zijn been gebroken en vandaag mag zijn gips eraf.

Tineke heeft de vroege shift op Neonatologie. Nu ze zelf zwanger is, is het niet goed voor haar gemoedsrust om de hele dag tussen de prematuurtjes te staan. Maar er zijn ook blije momenten op de dienst: mama Marieke mag vandaag voor het eerst haar dochtertje Fran vasthouden.

De afdeling Short-stay waar patiënten maar voor een korte tijd kunnen blijven, sluit elk weekend. Steph moet er voor zorgen dat de patiënten voor vrijdagavond van de gang zijn. Vrijdag is dus een stressdag voor Steph, maar ook dan neemt ze de tijd om haar patiënten gerust te stellen.

De Verpleeg-sterren vanavond om 21u25 op Vitaya

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: