De eerste twee finalisten zijn bekend

Na de eerste week van de zoektocht naar de beste speler uit de geschiedenis van Blokken hebben Kathleen Guyot en Jessica Raemdonck hun ticket voor de finaleweek te pakken. Vanaf maandag 27 december nemen zij het op tegen de twee beste mannelijke Blokken-kandidaten. Nu is het aan de mannen om zich te bewijzen; zij strijden in de week van maandag 20 december om de twee andere plekjes in de finaleweek.

De eerste week van de zoektocht naar de allerbeste speler uit de geschiedenis van Blokken is afgelopen. De voorbije week kwamen de vier beste vrouwen aan bod. Kathleen Guyot (25) uit Mechelen en Jessica Raemdonck (30) uit Wetteren bleken daarbij de sterksten. Zij verzekerden zich van een plaats in de finaleweek van Blokken, die op maandag 27 december van start gaat op Eén.
Kathleen Guyot plaatste zich woensdag al en Jessica Raemdonck greep gisteren haar laatste kans door Ann Van de Velde te kloppen. In de finale vond Jessica met de tip ‘respect’ het woord ‘achting’. Ze verdiende daarmee duizend euro extra voor de grote geldpot, die momenteel al vijfduizend euro bevat.

De winnaar van de 3.500ste aflevering van Blokken, die op zaterdag 1 januari wordt uitgezonden op Eén, mag die geldpot mee naar huis nemen. Het bedrag dat erin zit kan ondertussen nog oplopen tot vijftienduizend euro.

Vanaf maandag 20 december nemen de vier beste mannelijke Blokken-kandidaten het tegen elkaar op voor een ticket voor de finaleweek. Bart De Coster en Wesley Godts bijten op maandag de spits af.

De eerste finalisten
Jessica Raemdonck en Kathleen Guyot zijn al zeker van een deelname aan de finaleweek.

Jessica Raemdonck (30)
6 overwinningen

Jessica Raemdonck is de beste vrouwelijke kandidaat uit de geschiedenis van Blokken. Net als de twee beste mannen heeft ze iets met de zee. Jessica geeft les in het eerste leerjaar op een schooltje van schipperskinderen in Evergem.

Op dit moment geniet Jessica van zwangerschapsverlof met haar zoontje Louis, dat in november geboren werd. Tijd genoeg dus om haar favoriete voetbalclub AA Gent aan het werk te zien en zich voor te bereiden op de titanenstrijd in Blokken.

Kathleen Guyot (25)
6 overwinningen

Kathleen Guyot is de jongste kandidaat in deze finalereeks. Ze werkt op de klantendienst van een multinational in Mechelen. In het weekend staat ze in de spionkop van haar favoriete voetbalclub KV Mechelen.

Tijdens haar deelnames aan Blokken werd Kathleen gesteund door een kleine mascottebeer van KV Mechelen die ze telkens voor zich op de desk legde. Ook nu heeft die zijn komst bevestigd.

Finaleweek van de zoektocht naar de beste Blokken-kandidaat aller tijden: van maandag 27 december 2010 tot en met vrijdag 31 december om 18.35 u.
De finale en 3.500ste aflevering van Blokken: op zaterdag 1 januari om 20.10 u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: