Op de jaarlijkse World Music Awards in Monaco heeft Kate Ryan zondagavond de prestigieuze award voor de wereldwijd best verkopende artiest uit de Benelux in de wacht gesleept. De 'best selling benelux artist worldwide award' werd in het 20-jarig bestaan van de World Music Awards nog maar een drietal keer uitgereikt, onder andere aan Technotronic.

De awards worden uitgereikt door de IFPI, de internationale federatie van de muziekindustrie op basis van de wereldwijde verkoop van de albums en singles van de artiesten in kwestie. Kate Ryan's nieuwste album 'Free' is in meer dan 40 landen uitgebracht en de single 'Ella Elle L'a' is in Europa, Zuid-Amerika en Canada een enorme hit, zowel qua verkoop als airplay.

Kate deelde zondagavond het podium met artiesten zoals Alicia Keys, Beyonce, Estelle, Mariah Carey, Kid Rock, Duffy, etc...

Het is uitzonderlijk dat een artiest van Belgische bodem dergelijke verkoopscijfers kan voorleggen en erkend wordt door de internationale muziekindustrie.

In de komende weken is Kate op tournee in Spanje, Scandinavie en ook het Verenigd Koninkrijk. Eind december staat ze dan weer op de grootste award show in Spanje waar ze genomineerd is in de categorie 'Best International Song'. Hopelijk kan ze ook die award mee naar huis nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: