Op 8 en 9 augustus mag Kate Ryan alweer de borst nat maken voor een snoepreisje naar Polen. Daar wordt het tweedaagse 'Sopot Hit Festiwal 2008' georganiseerd door de omroep 'TVP2' en de radiozender 'Radia Eska'. Eurosong 06-ontdekkig Kaye Styles zal aantreden met het groepje Akon. Voor de rest zijn Charlotte Perelli en Ich Troje nog opvallende gasten. Ook uit Spanje komt er goed nieuws over Kate Ryan. 'Ella elle l'a' staat daar op 1 in de downloadcharts.

Een scala aan songfestivalartiesten
De 'Sopot Hit Festiwal' is eigenlijk een jaarlijkse wedstrijd om op zoek te gaan naar de beste Poolse en internationale zomerhit. De eerste dag gaat men op zoek naar de Poolse zomerhit (Polski Hit Lata 2008 - 8 augustus) en de tweede dag naar de internationale zomerhit (Zagraniczny Hit Lata 2008 - 9 augustus).

Tijdens de eerste dag is vooral Ich Troje een opvallende naam en tijdens de tweede dag klinken de namen Charlotte Perelli en Kaye Styles ongetwijfeld als muziek in de oren.

Kate Ryan dingt niet mee naar de titel van beste zomerhit, maar verschijnt op het toneel als 'special act'.

'Ella elle l'a' op 1 in Spanje
De vreugde voor Kate Ryan kan niet op dezer dagen. Niet alleen in Oost-Europa is ze graag gezien, ook in Spanje boert ze goed. Volgende week gaat ze er haar jongste cd 'Free' promoten, maar nu al staat haar zomersingle 'Ella elle l'a' op 1 in de iTunes-charts van de meest gedownloade liedjes. Eerder veroverde ze ook al Zweden met haar cover van France Gall.

In Spanje is Kate Ryan geen onbekende. In 2001 had ze er al een hit met 'Desenchantée'. Deze zomer heeft ze een duet opgenomen met de Spaanse vedette Soraya Arnelas. 'Tonight we ride, no digas de no', verschijnt als promosingle.

Bron: Raf van Bedts - www.eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: