Een comeback die deugd gaat doen... Kasabian pakt uit met een oorwurm van een nieuwe single, de voorbode van een nieuwe plaat die in april in de rekken ligt! Maar er is meer: de band kondigt een reeks concertdata aan voor dit najaar! De groep houdt op vrijdag 10 november halt bij ons, voor een spetterend concert in Vorst Nationaal!

Als vaste waarde van de Britse scene mogen we Kasabian de dag van vandaag bij dé absolute toppers van het genre rekenen. Met 5,5 miljoen verkochte albums, vier platen die de top van de Britse charts haalden, een Brit award, zeven NME Awards en vier Q Awards heeft de groep helemaal niks meer te bewijzen. In alle rust kondigen ze nu dus de release van ‘For Crying Out Loud’ aan, hun zesde langspeler.

Het album werd geschreven door Serge Pizzorno, de ‘tovenaar’ van de groep, en bevat twaalf nummers die klinken volgens de beste tradities van de britrock. De toon wordt meteen gezet met de eerste single “You’re In Love With A Psycho”. Zowel de stem van Tom Meighan als de gitaren hebben nog nooit zo goed geklonken. Een ware streling voor het oor!

Na hun psychedelisch kunstwerk ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’, hitmachine ‘Velociraptor!’ en het meer elektronische ‘48:13’, zijn deze kerels erin geslaagd om een nieuw pareltje toe te voegen aan hun nu al zeer opwindende discografie. Live zetten Serge Pizzorno, Tom Meighan, Chris Edwards en Ian Matthews probleemloos alle zalen en festivals op hun weg in vuur en vlam. Gegarandeerd rockfeest, met op het menu een kanonsalvo aan hits, waaronder “Fire, “Shoot The Runner”, “Days Are Forgotten”, “Where Did All The Love Go?”, “Velociraptor!” en “Re-Wired”. Met hun zesde album in zicht, trekt Kasabian opnieuw de baan op, vergezeld door het prettig gestoorde duo Slaves. Zij verzorgen het eerste deel van de tournee met hun bluesy punkdeuntjes! Het Belgische concert vindt plaats op vrijdag 10 november in Vorst Nationaal! De voorverkoop begint deze vrijdag 7 april om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kasabian
Datum: 
Vrijdag 10 november 2017
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over