Dit najaar krijgt Karl Vannieuwkerke een vast radioprogramma op Radio 2. In Karl & Co blikt Karl elke zaterdagochtend met zijn “compagnie” op eigenwijze manier terug op de kleine en grote actualiteit van de voorbije week. Het programma volgt En nu serieus op, dat na zes seizoenen stopt.

Naar aanleiding van het WK voetbal presenteert Karl Vannieuwkerke in juni het gelegenheidsprogramma Karl & Kompany op Radio 2. Een generale repetitie voor dit najaar, want vanaf september krijgt Vannieuwkerke met Karl & Co elke zaterdagochtend een vast programma bij “de grootste familie van Vlaanderen”. Net zoals En nu serieus zal Karl & Co opgenomen worden met een live publiek.

“Ik ga me smijten”

Karl Vannieuwkerke stort zich alvast met veel overgave in zijn nieuwe radio-avontuur: “Radio maken spreekt tot de verbeelding. Ook voor mij is het altijd een droom geweest. Ik ben dan ook ontzettend gretig om een voor mij totaal nieuw medium te ontdekken. Ik ga me helemaal smijten!”

Laatste En nu serieus…

Met de komst van Karl & Co dit najaar valt na zes seizoenen het doek over En nu serieus. Op zaterdag 31 mei wordt de laatste aflevering van het programma uitgezonden. “Het is uiteraard geen evidente beslissing om te stoppen met het best beluisterde radioprogramma van Vlaanderen”, legt Radio 2-nethoofd Jan Knudde uit. “Maar na zes fantastische seizoenen van En nu serieus is het tijd voor iets anders. Wat we al gehoord hebben van Karl in proefopnames klinkt veelbelovend. Het klikt echt tussen Karl en Radio 2.”

Christel Van Dyck, zes jaar lang presentatrice van En nu serieus, werkt momenteel aan een nieuw programma waarmee ze in september terugkeert op Radio 2. “Ik zal voor altijd fantastische herinneringen koesteren aan de zaterdagochtend”, aldus Christel Van Dyck. “Ik zal En nu serieus zeker missen maar stort me nu ook met enorm veel goesting in het nieuwe programma dat ik ga uitwerken. Hoe dat programma zal klinken, daarover later meer.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: