De Heistse Pijl: een koers dwars door de Kempen van Turnhout naar Heist-op-den-Berg met een pittige beklimming van de berg van Heist. Dat is het traject van de derde koers van de Cycling Cup op zaterdag 4 juni. Er verschijnen enkele straffe deelnemers aan de start, zoals onder andere Tom Boonen – die de wedstrijd al twee keer won - met zijn ploeg Etixx - Quick-Step. De kijker kan vanaf 15.25 afstemmen op VTM voor een live verslag van de wedstrijd. Ook de wielerfans die niet thuis zijn, hoeven niets van de koers te missen en kunnen alles live volgen op de nieuwe vtm.be of via de VTM-app.

Merijn Casteleyn en Kevin De Weert geven opnieuw live wedstrijdcommentaar. Tom Coninx doet samen met medeorganisator Nick Nuyens de voor- en nabeschouwing.

Toprenners op deelnemerslijst

“Het deelnemersveld is echt wel straf. Er komen enkele toprenners en gevestigde waarden uit het klassieke voorjaar, zoals Tom Boonen, Jürgen Roelandts en Sep Vanmarcke. En aan de andere kant heb je jonge veulens als Tiesj Benoot, Tim Wellens, Sean De Bie en Wout Van Aert. Al kun je die jonge mannen ook al gerust ‘topper’ noemen”, aldus wedstrijdcommentator en VTM NIEUWS-sportjournalist Merijn Casteleyn.

Huidig klassement en resterende wedstrijden

Na twee wedstrijden staat de Nederlander Niki Terpstra aan de leiding in het klassement. Hij is er dit keer echter niet bij en zal wellicht zijn leiderspositie moeten afstaan aan zijn landgenoot Dylan Groenewegen, de tweede in de stand. Verder staan er nog zeven koersen op de planning van de Cycling Cup: Halle-Ingooigem (22 juni), Dwars door het Hageland (5 augustus), GP Jef Scherens (21 augustus), Kampioenschap van Vlaanderen (16 september), Eurométropole Tour (2 oktober), Memorial Frank Vandenbroucke (4 oktober) en als afsluiter de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (11 oktober).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over