Is hypnose echt of niet? Als je dat wil uitzoeken, is er maar één manier: zelf hypnotiseur worden! Vorige week volgden Staf en Mathias een spoedcursus bij Jo De Rijck en trokken de straat op in Nederland. Staf bleek een natuurtalent te zijn en daarom gaan de broers deze week nog een stap verder. Een serieuze stap!

Staf kruipt in de huid van Martin, een zogezegde meester in de hypnose uit Nederland. Martin, alias Staf Coppens, krijgt een volledige hypnoseshow en zal proberen een volledige zaal kritische studenten van hogeschool UCLL te hypnotiseren. Want als je 100 slimme studenten kan hypnotiseren, dat bewijst dat hypnose echt is. Lukt het Martin om in het hoofd te kruipen van een volle zaal bollebozen? Of valt Staf keihard door de mand?

Mathias: “Dit kon keihard mislukken. Gelukkig hebben we dat op voorhand nooit tegen Staf gezegd.”

HELPT VIRTUAL REALITY ALS JE EEN SPUITJE KRIJGT?

Iedereen kent virtual reality. Meestal wordt het gebruikt om spelletjes te spelen, je virtueel in een rollercoaster te zetten of op grote hoogte uit een lift te stappen. Maar de broers gaan een stap verder en willen de pijn wegnemen bij kinderen als ze een spuitje moeten krijgen. Daarom vertellen Staf en Mathias een spannend verhaal over een draakje dat niet meer kan vliegen, en nodigen kinderen uit om samen met hen een superheld te worden. Samen zorgen ze ervoor dat het draakje toch zijn vleugeltjes terug kan gebruiken. Omwille van hun beleving in de virtuele realiteit, voelen de kinderen niks meer van het spuitje dat ze ondertussen krijgen. Staf: “Het is ongelofelijk hoe goed dat dit werkt. Geen enkel kind voelde nog pijn bij dat spuitje.”

Het Lichaam van Coppens, donderdag 11 oktober om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: