Na zijn bezoek aan Brussel zet recensent Jeroen Meus op donderdag 23 april 2015 zijn ronde langs de pop-uprestaurants verder. Samen met zijn vrouw Stéphanie bezoekt hij de pop-ups in Antwerpen en Aalst. Kan de pittige soulfood van Mieke & Lieve hen bekoren? En hoe bevalt het paleo-concept hen?

Bij de Antwerpse zusjes loopt niet alles zoals het moet, ondanks de goede babbel die ze met hun personeel hadden. Dat heeft een effect op Mieke, bij wie de vermoeidheid al een tijdje zijn tol begint te eisen. Hopelijk heeft dit geen effect op de sfeer en het eten in Manil’s, want Jeroen Meus heeft vandaag een tafeltje gereserveerd en hij beslist welke duo’s genomineerd worden bij de eerste sluiting.

In Origó tracht Jonas meer de leiding te nemen in de keuken. Al heeft hij al een tijdje het gevoel dat het niveau van zijn mede-koks voor hem te hoog gegrepen is. Door de leiding te nemen, hoopt hij door te kunnen groeien. Hij wordt onmiddellijk op de proef gesteld wanneer chef-kok Pieter-Jan niet aanwezig kan zijn en Jeroen Meus plots voor de deur staat om een hapje te komen eten. Zal Jonas het redden?

BUFF wacht ook gespannen op de komst van Jeroen, maar zij moeten toch nog even geduld hebben. Ondertussen werken Thomas en Alexia verder aan de commentaar van de jury. Ze plaatsen meer ‘vergeten delen’ van het rund op de kaart. Nu nog afwachten of de klanten het aandurven om deze gerechten te bestellen. In de keuken neemt Thomas de leiding in handen wanneer Jeremy een dag niet kan.

In de Brusselse pop-up is de kogel eindelijk door de kerk: de vissoep staat niet langer op de kaart. De overgemotiveerde Miguel blijft experimenteren en de kaart veranderen, tot ongenoegen van chef James, die moeite heeft met het gebrek aan structuur van ‘Kamikaze Miguel’. Daarnaast krijgen Miguel en Liselotte ook nog eens de hygiënecontrole over de vloer. Die blijken toch strengere normen te hanteren dan ze in KET! dachten…

In Limburg loopt alles zijn gangetje. Dries en Guus hebben geen nominatie te vrezen en krijgen enkel positieve commentaren van hun klanten. Bij hun bezoek aan het Hof Van Cleve had Peter Goossens Guus een nieuw gerechtje geleerd, dat hij nu kan testen in zijn pop-up. De aspergetelers uit de omgeving die de eerste asperges van het jaar komen leveren, hebben de eer om als eerste te proeven.

Mijn Pop-uprestaurant!: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: