Jeroen Kenis

De Ancienne Belgique in hartje Brussel was afgelopen weekend de place to be voor menig muziekliefhebber. De jongens van de Kaiser Chiefs gaven er namelijk op zaterdag en zondag twee uitverkochte concerten. Met het gesmaakte optreden van afgelopen zomer op Rock Werchter kon het alvast niet mis gaan.

Iets meer als een uur stonden Ricky Wilson en zijn kornuiten op het podium van de AB, maar dat was meer als voldoende om de duizenden fans, voornamelijk gillende tienermeiden, compleet uit hun dak te doen gaan. Energierijk als nooit tevoren zorgde de Britse jongens met vooral meezingers en voetbalhymnes zodat stilstaan geen optie was. Rocken en headbangen, dat moest je doen, en dat deed zelfs de lichtman achteraan!

Rocken deden de jongens van Dananananaykroyd die het voorprogramma verzorgden ook. Zo fris als een veulen dartelden ze over het podium. Hen wacht ongetwijfeld nog een mooie toekomst, alleen misschien van naam veranderen, want deze is toch wel heel moeilijk te onthouden.

Kaiser Chiefs onthouden, dat is in ieder geval veel minder moeilijk, en vooral noodzakelijk. Amper 3 studioalbums brachten de jongens uit, maar toch staat de teller al ruim boven de 7 miljoen exemplaren. Dat is enkel weggelegd voor de allergrootsten, en daar behoren deze jongens ongetwijfeld bij.

De manier waarop ze het afgelopen weekend de AB lieten ontploffen, smaakt zonder enige twijfel naar meer. Nummers als “Ruby, ruby, ruby”, “The Angry Mob' en “Never missed a beat” werden luidkeels meegezongen. Om bijna perfect te eindigen met “Oh My God”.

“Caroline, Yes” en “Born To Be A Dancer” mochten dan wel ontbreken om de ultrastrakke setlist. Ze zullen er komende zomer tijdens de vele zomerfestivals ongetwijfeld weer bijzijn. Wij kijken er alvast naar uit. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: