Productiehuis Judas TheaterProducties presenteert twee musicals in het komende theaterseizoen. De makers van o.m. “Pauline & Paulette”, “Josephine B.”, “Lelies” en “De Muze Van Rubens” brengen vanaf 16 november de musicalcreatie "De Rozenoorlog", gebaseerd op het boek "The War of the Roses" van Warren Adler. Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam spelen de hoofdrollen in deze musical geschreven door en in regie van Frank Van Laecke. In februari 2017 zet Judas TheaterProducties de musical "Kiss of the Spider Woman" op het programma. Een musicalseizoen om naar uit te kijken dus.

"De rozenoorlog" - de nieuwste musicalcreatie van Judas theaterproducties gebaseerd op de bestseller "The war of the roses" van Warren Adler.

“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler en de gelijknamige filmhit met Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito. Frank Van Laecke regisseert en schreef samen met Allard Blom de teksten, Sam Verhoeven schreef de muziek. Judas TheaterProducties heeft een topcast bijeen gebracht met Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam, Marc Lauwrys, Myriam Bronzwaar en Laura Seys. Zij zullen begeleid worden door een liveorkest. "De Rozenoorlog" speelt van 16 november tot en met 23 december in de Rode Zaal van het Fakkelteater en gaat nadien, vanaf 12 januari 2017, op tournee door Vlaanderen.

Alles aan het huwelijk van Bob en Barbara Van Rozen lijkt een droom. Terwijl Bob zich stort op zijn carrière en het verdienen van genoeg geld, hangt Barbara haar studie aan de wilgen en richt zij zich volledig op het grootbrengen van de kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis. Tot het huis tot in de kleinste details is ingericht en de kinderen het huis uit zijn. Barbara zoekt wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven en begint in haar eentje een cateringbedrijf. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Ze vraagt een scheiding aan. Het huis wordt de inzet van een bizarre vechtscheiding. Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozen ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog. En daarin wordt niets of niemand gespaard…

"Kiss Of The Spider Woman" – musicalrepertoire voor Judas Theaterproducties

Sinds "Je Anne" in 2009 speelde JTP enkel nog eigen musicalcreaties. Vanaf volgend seizoen wordt daar opnieuw verandering ingebracht. In samenwerking met Stichting Zonnehuis Muziektheater (Amsterdam, NL) presenteert Judas TheaterProducties op zondag 12 februari 2017 de première van "Kiss Of The Spider Woman". Deze monumentale musical, gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig, ging in 1993 in première op Broadway. Het creatieve team bestaat uit klinkende namen: Terrence McNally (bekend van "Master Class" en "A Perfect Ganesh") schreef het script, en John Kander en Fred Ebb (makers van o.a. "Chicago" en "Cabaret") verzorgden muziek en liedteksten. De musical won maar liefst 7 Tony Awards, waaronder die van 'Beste Musical'. Voor de Vlaamse versie werkt Judas TheaterProducties samen met Stichting Zonnehuis Muziektheater uit Amsterdam, die deze productie in juni 2015 creëerden in een regie van Koen van Dijk. Hij zal ook de regie op zich nemen van een Vlaamse topcast, bestaande uit 8 acteurs, begeleid door een vierkoppig liveorkest. De namen worden in het najaar van 2016 bekend gemaakt. De voorstellingen van "Kiss Of The Spider Woman" zullen vanaf 10 februari 2017 exclusief te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkelteater.

“Kiss of the Spider Woman” vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt de één over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. De ander vertelt over zijn grote liefde. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één vervolgens onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Rozenoorlog
Datum: 
Vanaf 16 november
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over