Zonet maakte Filmfestival Oostende bekend dat de VRT/KRO-NCRV reeks Arcadia op vrijdag 3 februari haar feestelijke Belgische première kent op de rode loper in Oostende. De eerste twee afleveringen van deze spannende near-fiction reeks zullen worden voorgesteld in aanwezigheid van een nagenoeg voltallige internationale topcast. Het idee voor Arcadia ontstond enkele jaren geleden, maar blijkt nu actueler dan ooit. De reeks neemt je mee in de wereld van Arcadia waar burgerscores noodzakelijk zijn om je bijdrage in de maatschappij te bepalen.

De internationale reeks is een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). De reeks wordt gemaakt door productiehuis jonnydepony in coproductie met Big Blue. Arcadia is geschreven door Philippe De Schepper, Bas Adriaensen en Zita Theunynck en wordt geregisseerd door Tim Oliehoek. Arcadia is vanaf het voorjaar te zien op Eén.

Cast

Naast FFO Master Natali Broods behoren o.a. ook Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Jean Janssens, Gène Bervoets, Wim Opbrouck maar ook Boris Van Severen, Lukas Bulteel en Ward Kerremans tot de Belgische cast. Langs Nederlandse kant worden de belangrijkste rollen vertolkt door o.a. uit Melody Klaver, Ellie de Lange, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus sr., Rutger Messerschmidt en Mustafa Duygulu.

Showrunner en producent Philippe De Schepper is heel blij met wat de serie is geworden. "De voltallige crew, een mooie mix van fijn talent uit Vlaanderen en Nederland, heeft het beste van zichzelf gegeven. Er is de waanzinnige art direction, de fantastische regie en er zijn de geweldige acteerprestaties van onze grote inclusieve cast. Ik ben dan ook ontzettend fier dat we erin geslaagd zijn om iets relevant te vertellen over de wereld waarin we leven of ooit zouden kunnen leven via een entertainend en spannend verhaal. Al is het aan de kijkers om daarover te oordelen. Ik hoop dan ook dat die massaal hun weg vinden naar Arcadia.”

"Deze samenwerking was uniek op vele vlakken. We hopen dat de kijkervaring dat ook zal zijn. Een toekomstige wereld creëren is een hele uitdaging, en soms vallen alle puzzelstukjes mooi samen. Arcadia is met liefde en vakmanschap gebouwd, en is in dat opzicht een voorbeeld van wat een talent we in Vlaanderen en Nederland rijk zijn.", aldus Helen Perquy, producente.

Synopsis
In Arcadia leeft iedereen met een burgerscore die weergeeft hoe goed je bijdraagt aan de samenleving. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. We volgen een familie die dankzij haar goede score een fijn leven kan leiden. Alles verandert wanneer blijkt dat vader Pieter met de score van zijn dochters heeft gefraudeerd. Ze komen terecht in een kluwen ven bedrog en verraad, waarbij de solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of voor elkaar?

Filmfestival Oostende vs. televisiereeksen

Arcadia is het slotevent van Filmfestival Oostende 2023, dat van 27 januari tot en met 4 februari zijn vijftiende editie viert. De Master van het festival, Natali Broods, is te zien in deze indrukwekkende serie. De avant-première met twee afleveringen - en de enige keer dat de serie op groot scherm te zien is - vindt plaats op vrijdag 3 februari in het bijzijn van de voltallige cast en crew. Tickets zijn vanaf donderdag 22 december (12.00 uur) beschikbaar.

Philippe De Schepper is showrunner en producent bij productiehuis jonnydepony en heeft meer dan 10 jaar ervaring bij Eyeworks Film & TV Drama. Hij stond als showrunner aan de basis bij reeksen als Vermist (7 seizoenen), Dubbelleven, Rang 1, Eigen Kweek en De infiltrant. Hij was eveneens showrunner en scenarist voor de misdaadreeks Black-out in een productie van jonnydepony dat hij samen met Helen Perquy heeft opgericht.

Helen Perquy is producente bij jonnydepony en kent een lange carrière in de media. Zo was ze o.a. executive producer bij de reeks Quiz me Quick en bij Tabula rasa. Black-out was de eerste reeks van jonnydepony voor Eén.

Arcadia is een productie van jonnydepony en het Nederlandse Big Blue en is een samenwerking tussen VRT, KRO-NCRV (NPO) in coproductie met WDR/SWR (ARD). De reeks kwam tot stand met de steun van de Belgische Tax Sheltermaatregel, Beside Tax Shelter, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders en het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector. Alsook met een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: