Terwijl Tiesto een Grammy Award won voor de remix van John Legend’s ‘All Of Me’ dook een andere Nederlandse DJ de studio in om een house versie op te nemen van John Legend’s wereldhit Ordinary People. Yves Eaux voorzag deze van oorsprong piano-ballad van beats en bewerkte haar tot een houseplaat. Collin de Vries tekende voor de zang.

“Ik was op een dance feest en daar hoorde ik te gekke muziek. Lekkere techhouse met een zeer swingende sexy stijl die me meteen greep. Ik heb toen echt de hele avond staan dansen op de muziek van DJ Yves Eaux. Toen hij klaar was met draaien complimenteerde ik hem en nodigde ik hem uit voor een optreden van mij. Daar speelde ik een akoestische uitvoering van Ordinary People. Dat maakte blijkbaar zoveel indruk op hem dat hij voorstelde om deze op te gaan nemen in een house-uitvoering. Ik was al bekend met zijn internationale muziekcarrière dus daar ging ik graag op in,” aldus zanger Collin de Vries.

The Voice Of Holland

Collin kreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan The Voice Of Holland. Naarmate hij verder kwam richting de finale groeide ook zijn vrouwelijke schare aan fans. Tegenwoordig treedt hij vrijwel iedere week op en speelt hij regelmatig Ordinary People. Deze wereldhit bereikte in 2004 de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. De Amerikaanse zanger John Legend schreef en produceerde het samen met Black Eyed Peas frontman Will.i. am en ontving er zelfs een Grammy Award voor.

“Collin is een ontzettend leuke gozer. En nog veel belangrijker; ook zeer getalenteerd. Ik hou er van om af en toe house platen te produceren met vocalen. Als je dan een hele goede zanger tegen het lijf loopt die een heel eigen stijl heeft dan jeuken mijn handen om er mee aan de slag te gaan,” aldus Yves Eaux.

Groen licht van John Legend en Will.i. am

“Samen met zijn co-producers Pat Reese en Luke Star had hij al een hele dikke groove gemaakt voor de bewerking. En verrassend genoeg zonder piano. Ik dacht in eerste instantie dat Yves Eaux de productie voor zijn eigen sets wilde houden. Maar toen het nieuws kwam dat we toestemming hadden gekregen van John Legend en Will.i. am met de boodschap dat we het wereldwijd mochten uitbrengen in onze uitvoering kon ik het eerst gewoon niet geloven,” glundert Collin.

Het Parijse platenlabel Ambassade Records, onderdeel van Pool E Music, dat eerder al hits scoorde met Roger Sanchez, Chris Brown, Armin van Buuren en Laidback Luke wordt gerund door Laurent Prautat en ster DJ Antoine Clamaran. Zij werden getipt door de Frans/Spaanse DJ Rio Dela Duna die de track als eerste hoorde en hen adviseerde het direct uit te brengen.

Debuut voor Collin

“Mijn eerste release op een geweldig label met megasterren. Met een superstoere DJ en gave co-producers en dan ook nog eens deze prachtige wereldhit mogen uitvoeren zoals wij dat willen is echt een droom die uitkomt,” vertelt de stralende Collin.

Yves Eaux ft. Collin - Ordinary People (Inclusief Egoclash Remixes) is nu verkrijgbaar op I-Tunes en te beluisteren op Spotify.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over