Peter Minnebo

Na in 2011 en 2012, Franse en Zuiderse Klassiekers als album op de markt te brengen, lijkt Jo Vally voor de gelegenheid een volledige nieuwe muzikale weg in te slaan, onder de noemer hype, country! Jo Vally vindt niet dat hij zo verrassend uit de hoek komt. Countrymuziek gaat immers erg breed en wordt door niet-kenners vlug geassocieerd met cowboys en indianen of muziek in de stijl van de retro serie Bonanza. De countrywereld telt vele subgenres van Jim Reeves over Johnny Cash tot John Denver en Shania Twain en zelfs een vleugje Elvis.

Door het monstersucces van de film en bijhorende soundtrack  van “The Broken Circle Breakdown“ was country plots weer in en voor Jo ‘het’ moment om de kast met nieuwe ideeën weer open te trekken. Bart Herman, die al jarenlang songs uitbrengt in countrysfeer, heeft enkele nummers geschreven voor het nieuwe album.

Verder in het album verschillende bewerkingen van bestaande successen, o.a. het nummer “Ik gaf je m’n hart“, een bewerking van “Achy Breaky Heart“ van Billy Ray Cyrus,werd vorige zomer positief onthaald op radio & TV.

Een andere bewerking “Calypso” van John Denver, een nummer waar Jo altijd verzot op was. Het laatste nummer op de nieuwe cd (Liefde houdt ons bij elkaar ) is een duet met Judith Hildebrandt, de sympathieke Duitse actrice-zangeres, die bekend is bij aandachtige Vitaya kijkers, van de Duitse soap “ Sturm der Liebe “ waar ze het personage Tanja vertolkt.

Jo Vally benadrukt dat hij zijn roots trouw blijft en zijn schlager repertoire niet zal verloochenen. Zijn vroegere hits blijven op zijn live setlist geprogrammeerd. De release van het album “Jo Vally Zingt Country”, vond plaats in het feestzalen complex Semcom te Keerbergen op voor een uitverkochte zaal waar Jo een twee uur durend concert gaf met een volledige live band en countrydansers. De fans dosten zich voor de gelegenheid graag uit in cowboy-outfit en stonden garant voor een sfeervolle avond voor het podium met saloon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over