Op de dromenlijst van Koen Wauters staat een op het eerste gezicht onmogelijke droom: hij wil heel graag een volledige zonsverduistering meemaken. Toen Koen nog op de schoolbanken zat, maakte hij voor het eerst een gedeeltelijke zonsverduistering mee. Die eclips maakte zo’n indruk dat hij nu voor een volledige zonsverduistering wil gaan. Dat is de droom die hij wil beleven in de zevende aflevering van Project K. Om een antwoord te krijgen op zijn vraag waar en wanneer je zo’n volledige eclips kan meemaken, trekt Koen naar weervrouw Jill Peeters.

Jill weet dat er in het Hoge Noorden binnenkort een volledige eclips kan waargenomen worden. Omdat Jill zich fel engageert voor de strijd tegen de opwarming van de aarde wil ze met haar opdracht voor Koen een statement maken: reizen kan ook op een milieuvriendelijke manier.

Daarom vraagt ze Koen om binnen een afgesproken tijdslimiet in Oslo te geraken maar enkel met transportmiddelen die 0% CO2 uitstoten. Tijdens zijn snelle trip wordt Koen verder geholpen door Europese collega’s van Jill. Koen begint met veel moed aan deze ecologische race tegen de tijd maar ontdekt al snel dat sommige eco-voertuigen geen benzine nodig hebben maar wel ontzettend veel menselijke spierkracht.

In Oslo zal Jill hem opwachten om verder te reizen naar de eindbestemming, tenminste als Koen op tijd bij haar geraakt.

Zevende aflevering project k maandag 12 oktober 2015 om 20.35 bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: