De nieuwe hitlijst in Engeland kent zondag 20 augustus een opmerkelijke nieuwe binnenkomer!!! Onze eigen Belgische dance-diva JESSY pakt na amper één week verkoop meteen de Top 10 in de UK Chart. Dit is meteen de eerste Belgische artiest die er in de huidige crisis in slaagt om opnieuw een opzienbarend buitenlands succes te boeken. De Engelse charts zijn toonaangevend voor andere Europese landen maar ook voor gebieden zoals Australië & Japan. De lijst is terug te vinden op www.bbc.co.uk/radio1/chart/singles en meer informatie over JESSY en haar UK-avontuur via de site van Jessy’s platenfirma aldaar All Around The World : www.aatw.com. De gekende Engelse deejay Micky Modelle trok met Jessy de studio in en meteen maakt de plaat “Dancing in the dark” een klapper van een entree! Jessy is een artiest van Mostiko / CNR Records Belgium dat onder meer ook topproducers Regi, Wout en artiesten zoals Kaye Styles & Leki in haar rangen heeft.

Op 8-jarige leeftijd zet Jessy haar eerste stappen in de muziekwereld. Eerst neemt ze een plaatje op met Willy Sommers ‘Twee vrienden’ en anderhalf jaar later neemt ze met Marijn De Valck het liedje ‘Vang het licht’ op ten voordele van Autisme. Tegen de tijd dat Jessy 12 is, treedt ze geregeld op met de groep die haar ouders ondertussen hebben opgericht, Jennifer Band. In 1996 ontmoet Jessy toevallig de heren van Mackenzie met wie ze onmiddellijk een eerste singeltje opneemt. ‘I am free’ doet het vooral goed in clubs, maar kent geen grote doorbraak. Die komt er in 1998 met de singels ‘Innocence’, ‘Falling in love’, ‘Alive’ en nog vele andere. Zowel Innocence als Falling in love halen in België GOUD. Innocence werd ook beloond met de UTRATOP DANCE AWARD 1998. In april 1999 wordt het album ‘Angel’ uitgebracht dat al na 3 weken utratop doorstijgt naar nummer 1. Op de TMF-awards van dat jaar krijgen ze dan ook de AWARD voor BEST ALBUM 1999. Jessy was ook genomineerd voor Best female singer en Best dance-act.

In juli 2002 komt de eerste solo-singel er aan. Jessy schrijft hiervoor zelf de tekst, terwijl de muziek door niemand minder dan Regi Penxten en Filip Vandueren wordt geschreven. ‘Look at me now’ staat meer dan 10 weken hoog in de Ultratop, haalt de top 10 en scoort internationaal in Spanje, Nederland en de UK. Opvolger van “Look @ me now” is zowaar een nog groter succes! “Head over heels” is een ware topplaat, alweer van de hand van Jessy zelf en het hierboven aangehaalde producersteam. Zomer 2004 verschijnt Jessy’s eerste album “Rain” dat wordt vooraf gegaan door “How long”, alweer een schot in de hitparade-roos. Met drie successingles en schitterende albumtracks als “White lies” en “Tell me” is de eerste soloverzamelaar van Jessy een parel van formaat. Twee zomers later, augustus 2006, is Jessy’s nieuwe topper “Dancing in the dark” een dansparel die in de Uk-Chart binnendondert op plaats 10!!!

(foto: mostiko)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: