Jasper Erkens was pas 15 toen hij zilver won op de Humo's Rock Rally en aansluitend zijn eerste plaat uitbracht. Een jaar later speelde hij als jongste solo artiest ooit op Rock Werchter en veroverde hij een plek als support van Adele, die hem prompt aanraadde om aan de BRIT school in Londen te studeren.

Erkens liet het zich geen twee keer zeggen en vertrok naar de andere kant van het kanaal waar hij uiteindelijk vijf jaar zou verblijven. Ondertussen woont Erkens (29) in Amsterdam waar hij in 2021 zijn self-produced album ‘Limbo Terminal’ opnam en uitbracht. Hierna trok Erkens aansluitend de Benelux rond als support van de legendarisch Britse rockgroep 10CC.

Op 9 September 2022 staat de release van zijn 4e studio album ‘Artificial Messiah’ gepland waarvan '9 Billion' -een uiterst passionele post-punk song- een tweede voorbode is van deze nieuwe sound: "De visuele vormgeving werd wederom ondersteund door Artificiële Intelligentie, een thema dat zich als lijn verder zal trekken door de rest van het album".

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over