Vanaf woensdag 15 oktober is het unieke verzamelboek ‘Jan Verheyen – De Collectie’ verkrijgbaar, vol sappige anekdotes, onuitgegeven interviews en uniek beeldmateriaal over de intussen 32-jarige filmcarrière van Jan Verheyen als regisseur. Het boek brengt o.m. het ultieme overzicht van behind-the–scenes - weetjes over Verheyens twaalf films alsmede over Verheyen als festivalorganisator, distributeur, zaaluitbater, producent, mediafiguur. Het boek zal gratis bij Het Laatste Nieuws meegegeven worden bij een speciale Jan Verheyen - dvd-actie.

Maandag 6 oktober wordt het boek “Jan Verheyen – De Collectie” voorgesteld op een speciale avond, waarop alle acteurs die in zijn films meegespeeld hebben, zijn uitgenodigd. Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz zal die avond het eerste exemplaar overhandigen aan Jan Verheyen.

Het 64-pagina’s tellende boek met een voorwoord door collega-regisseur Stijn Coninx bevat naast een overzicht van de goedgevulde filmcarrière van Jan Verheyen vooral een close-up van al zijn 12 films met o.m. interviews met de acteurs.

“Michaël Pas vroeg mij om een avond te gaan stappen zodat we over het scenario konden praten. Maar hij nam mij mee naar een karaokebar en liet mij zingen. Op een of andere manier denk ik dat hij mij daar heeft getest.” (Jan Verheyen, n.a.v. ‘Boys’)

Het boek belicht het diverse oeuvre van duizendpoot Verheyen: van zijn doorbraakfilm ‘Boys’, het Amerikaanse avontuur ‘The Little Death’, de boekverfilmingen ‘Alles Moet Weg’, ‘Los’, ‘Dossier K.’, de populaire ‘Team Spirit I’ en ‘Team Spirit II’, ‘Buitenspel’, de horrorthriller ‘Alias’, maar ook ‘Vermist’, het romantische ‘Zot Van A’ tot het recente rechtbankdrama ‘Het Vonnis’. Vlaamse sterren die meespeelden in zijn films zoals o.m. Francesca Vanthielen, Axel Daeseleire, Stany Crets, Stan Van Samang, Werner De Smedt, Kevin Janssens blikken bij elke film terug op hun ervaringen op de filmset.

“Ik moest voor de eerste keer in mijn leven op een motor rijden –en dat weet bijna niemand- ik ben wel bijna onthoofd geweest.” (Stany Crets, n.a.v. ‘Alles Moet Weg’)

De uitgave van het verzamelboek kadert in een actie van de krant Het Laatste Nieuws, die van start gaat op 15 oktober. Elke week op woensdag geeft de krant een dvd van een film van Jan Verheyen uit aan 4,90 euro. Bij de eerste dvd, nl. ‘Het Vonnis’, krijg je bovendien dit unieke verzamelboek er gratis bij.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over