© Jeroen Geladé

Na een succesvolle Suikerrock Kick-off, of zeg maar de proloog van het stadsfestival, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dit jaar kan je maar liefst 4 dagen genieten van het festival, 2 avonden en een heel weekend vol muziek. Donderdagavond staan er 3 artiesten op het programma, zorgvuldig gekozen voor de liefhebbers van funky Music.

Wanneer uw reporter zich naar de Grote markt begeeft valt het op dat Tienen nog niet helemaal opgewarmd is voor vanavond. Dit gevoel wordt ook bevestigd op het grote plein, dat opeens heel groot lijkt als Stijn aan zijn set begint.

Veel volk of niet, Stijn trekt er zich niets van aan en geeft er een fameuze lap op. De Belgische éénmanselectrokoning en voor velen zelfs onze ‘ Vlaamse Prince’ slaagt erin de sfeer de goede richting in te sturen. Stijn klinkt lekker funky en tovert bij vele mensen de glimlacht op de mond bij nummers als 'Hot & sweaty', 'Sexjunkie', 'G-Daddy' en de vorig jaar verschenen 'Password' en 'Booty'. Stijn zijn set is als zijn witte pak met hakken, onberispelijk en strak. We zijn goed vertrokken!

The Stereo MC’s is een van de grootste hiphop-groepen die de UK ooit voortbracht en dat laten ze duidelijk merken. Ze gaan op het elan van Stijn verder want eens begonnen gaan ze als een sneltrein. Wat ze produceren, een unieke crossover van Amerikaanse hiphop en Britse house, leidt tot een onvermijdelijke drang naar bewegen.

“Live zeer aanstekelijk” zegt het programmaboekje en ze liegen niet. Hun muziek is goed en door een zeer sterk begin is de Grote Markt in no-time terug op temeratuur. De sfeer zit er goed in maar het is duidelijk dat de ondertussen al wat vollere markt gekomen is voor de headliner van de dag. The Stereo MC’s doen hun best maar de mee-zing stukken en de “make-some-noise” vragen blijven vaak onbeantwoordt. Jammer, want ze verdienen een dol-enthousiast publiek…

Van te weinig enthousiasme is niets meer te merken als zanger Jay Kay van Jamiroquai tevoorschijn komt. De charismatische frontman heeft iets met futuristisch hoofddeksels en verwende de toeschouwers deze keer met heuse bos indianenpluimen.

Jamiroqai brengt een funky en zelfs disco-achtige set die – in combinatie met een jazzy achtergrond – zorgt voor een onweerstaanbaar geluid. Songs als ‘Virtual insanity’, ‘Cosmic Girl’ en ‘Allright’ passeren de revue en de toeschouwers genieten ervan. Met ‘Deeper underground’ en ‘Synkronized’ is het hek helemaal van de dam. Dat het laatste album reeds 5 jaar geleden verscheen is niet te merken. De hits doen het en zorgen ervoor dat je waar krijgt voor je geld. Hoed af! (FV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: