James Last zal net geen 82 jaar zijn wanneer hij op 3 april 2011 samen met zijn orkest de Lotto Arena zal betoveren met zijn prachtige bewerkingen van talloze hits. Hans 'Hansi' Last werd op 17 april 1929 in Bremen geboren en kende tijdens de jaren vijftig zijn eerste successen als bassist en leader van het Last / Becker-ensemble. Sinds de jaren '60 treedt hij op met zijn eigen orkest en is zijn naam onafscheidelijk verbonden met de ontelbare sfeermelodieën die hij sindsdien opnam en overal ter wereld vertolkte.

Naast folksongs en diverse thema's uit de klassieke muziek bewerkt hij vooral de populaire hits van het moment. In de laatste 45 jaar bracht hij meer dan 190 platen uit. Er wordt wel eens beweerd dat je het als populaire groep pas gemaakt hebt als James Last een Big Band bewerking van één (of meerdere) van je hits opgenomen heeft. De immer goedgeluimde James Last verlangt van zijn muzikanten (naast hun technische bagage) slechts twee zaken: 'ze moeten normale mensen zijn en ze moeten plezier beleven aan de muziek'.

Voor iedere tour kiest hij zorgvuldig nummers uit die hem op dat moment bevallen. Naast de evergreens die al jaren op zijn setlist staan, werden in 2006-2007 (tijdens de 'Last Tour') ook 'Vertigo' (U2) en 'Wake me up when September ends' (Green Day) gespeeld.

Wij zijn alvast benieuwd welke nummers hij tijdens de 'Live 2011 - Musik ist Meine Welt'-tour op 3 april 2011 voor ons in petto zal hebben. In afwachting van het concert in de lotto Arena laven we ons aan 'They Call Me Hansi' (uit 2004 met Nina Hagen en Elvis Presley als 'gasten'), 'Live at the Royal Albert Hall' (uitgebracht in 2008) en zijn nieuwe CD 'Eighty not Out' (een driedubbele verzamelaar boordevol 'classic hits and favourites).
Internet: http://www.jameslast.com/

James Last
3 april 2011, 19u00
Lotto Arena, Antwerpen
Tickets: via 
www.teleticketservice.com - 070 345 345

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: