De jonge Brit met lange haren en hoed zal in de lente van volgend jaar weer vele Belgische meisjesharten sneller doen slaan. Want James Bay en zijn onafscheidelijke gitaar betreden op zaterdag 26 maart het podium van de Lotto Arena!

De singer-songwriter heeft nog maar net 25 jaar op de teller, maar heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd. Zijn onmiskenbaar talent voor compositie en heerlijke korrelige stem worden ontdekt wanneer een fan een video uploadt van één van zijn optredens in een Kentish Town pub. Hij wordt opgepikt door topproducer Jacquire King (Tom Waits, Norah Jones, Kings Of Leon) en mag het voorprogramma verzorgen van klinkende namen in het wereldje, als Tom Odell, John Newman, Kodaline en Taylor Swift. In geen tijd heeft hij een platencontract onder de arm en brengt hij zijn eerste singles op de markt. Eind 2014 heeft hij een wereldwijde hit te pakken met het catchy "Hold Back The River" en het hek gaat helemaal van de dam! Hij wint de Brit Award in de categorie Critic's Choice en treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Adele, Florence + the Machine en Sam Smith. Hij wordt ook genomineerd in de belangwekkende 'Sound Of 2015' van de BBC, en moet maar zeer nipt de duimen leggen voor Years & Years. Bay's eerste langspeler 'Chaos And The Calm' verschijnt in maart 2015 en hij brengt zijn debuutalbum meteen live op het podium van concertzalen en festivals over de hele wereld. Hij was ondermeer te gast in The Barn van Rock Werchter, waar hij de temperatuur tot het kookpunt deed oplopen!

Vandaag kondigt de getalenteerde artiest een nieuwe passage aan in ons land, indoor ditmaal. Ontdek James Bay's aanstekelijke folkpop en sterke gitaarwerk live op zaterdag 26 maart in de Lotto Arena. Tickets voor het concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 30 oktober om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
James Bay
Datum: 
26 maart 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over