De winnaar van de Britse X Factor in 2012, maar vooral een geboren talent, een buitengewone persoonlijkheid en een unieke stem! James Arthur begint op zijn vijftiende met songs schrijven en opnemen. Hij maakt deel uit van meerdere bandjes, terwijl hij zich ook solo blijft ontwikkelen. Tot zijn passage in de beroemde talentenjacht, die hem de nodige visibiliteit geeft, en de contacten die hij miste om bij het grote publiek door te breken. Zijn versies van “The Power of Love”, “Let’s Get It On” en “Hometown Glory” verspreiden zich razendsnel via internet en maken van hem een van de meest beloftevolle talenten van het moment. Na de overwinning brengt de 25-jarige James de single “Impossible” uit. De cover van Shontelle slaat in als een bom en wordt met 255.000 downloads in 48 uur de succesvolste single van het jaar. Wereldwijd gaan ruim 2,5 miljoen exemplaren over de toonbank en bekleedt de hit de nummer één-positie van de iTunes-lijsten in 34 verschillende landen.

Zijn pakkende stem, zijn présence en zijn perfecte vertolking zijn de voornaamste ingrediënten van zijn welverdiende populariteit. Het internationale fenomeen bereidt momenteel zijn tweede single “You’re Nobody ‘til Somebody Loves You” uit, mede geschreven door James zelf, en geproducet door TMS (Emeli Sandé, Professor Green). De song zweeft tussen old school soul, blues en rock. Met bakken talent en een hoofd dat stevig op zijn schouders staat, is James Arthur klaar om een vaste waarde te worden. Na de release van zijn eerste album ‘James Arthur’, dat op 4 november verwacht wordt, kondigt hij een eerste Europese tournee aan, die ook in Brussel halt zal houden! Een ontdekkingsconcert waarin hij zonder twijfel een publiek zal overtuigen dat nu al gecharmeerd is.

James Arthur zal op 25 februari op het podium staan in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op vrijdag 11 oktober om 11u. Niet te missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
James Arthur
Datum: 
25 februari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

02 548 24 24
Meer over