In Jambers in de politiek begeeft tv-maker Paul Jambers zich in een wereld waarin hij in zijn lange carrière maar zelden heeft vertoefd. Het programma brengt verslag uit over de laatste maanden voor de verkiezingen.

Samen met Kris Peeters, Bart De Wever, Maggie De Block, Johan Vande Lanotte, Gerolf Annemans en Wouter Van Besien leeft hij mee naar 25 mei. Van dag tot dag observeert Paul Jambers de kopstukken. Hij volgt hen voortdurend en laat hen geen moment los.

Op cruciale momenten overvalt hij hen met vragen over hun visie, hun partijprogramma, maar ook over hun persoonlijke ambities, verwachtingen en ontgoochelingen. Hij portretteert de hoofdrolspelers ook via mensen uit hun omgeving: militanten, medewerkers, mensen uit hun directe omgeving en vertrouwelingen. Paul Jambers benadert de politiek vanuit zijn verwondering en met een open blik op alles wat er gebeurt voor, maar vooral achter de schermen.

Jambers in de politiek is een reeks van 5 afleveringen die de kijker tijdens de laatste week voor de verkiezingen een unieke blik op deze ongemeen spannende verkiezingscampagne gunt en meeneemt in de coulissen van de Wetstraat.

Jambers in de politiek wordt van 19 tot en met 23 mei 2014 elke avond uitgezonden.

‘Die campagne is er te veel aan’

In de eerste aflevering van Jambers in de politiek –uitzending maandag 19 mei 2014 om 21.45- ontmoet Paul Jambers de politieke zwaargewichten drie maanden voor de start van de kiesstrijd. Jambers zal vanaf nu in hun spoor lopen en hun politieke activiteiten op kantoor, ten velde en thuis op de voet volgen. De verkiezingen zijn nog veraf en de campagne moet nog losbarsten, maar toch vertrouwt één van de politici hem toe: “De campagne is er te veel aan.”

In de tweede aflevering van Jambers in de politiek –uitzending dinsdag 20 mei 2014- barst de campagne los.

Jambers in de Politiek: 5-delige documentairereeks van 19 mei tot en met 23 mei 2014 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: