© Jany Claeskens

Vrijdagavond namen Fosco, Tatyana Storm en Jackobond het tegen elkaar op om de titel van het Eén programma ‘Zo is er maar één’.

Dat de drie finalisten elkaar niet beschouwden als concurrenten, werd meteen duidelijk door hun enthousiaste samenzang met Yevgueni in ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs.

Tatjana Storm mocht van jurylid Zaki iets meer stormen na het Urbanus nummer ‘de wereld is om zeep’ en wist de jury nadien te charmeren met ‘laat me vrij’. De Vlaamse Dolly Parton mocht alleszins op Luc Alloo zijn huwelijksfeest komen zingen om nadien de Costa Brava tour aan te vatten.
De rockbeesten van Fosco, de lekkere slungels volgens Els de Schepper, spelen hun troeven uit met het verbaal technisch rap- hoogstandje ‘dansplaat’ van Brainpower en een eigen geschreven nummer ‘geest’. Zanger Bram straalt het charisma uit, die Yves Leterme niet heeft en staat klaar om alle fesitvalpodia in te pakken.

Jackobond voelde zich tijdens de eerste uitzendingen niet zo thuis, maar kreeg zovele positieve reacties van de mensen dat ze erin begon te geloven.

Met ‘laat me’ brengt ze een cover van Ramses Shaffy die ze volledig naar zich toe weet te trekken, maar de echte klassebak komt eraan met “iedereen is hier zo vrolijk”, waarbij Riet Muylaert, zang en piano weet te combineren en net dat ietsje meer heeft om de trofee binnen te halen. Jackobond reserveert met deze overwinning alvast haar plaats op het podium van het Belgavox concert aan de voet van het atomium op 17 mei.
(PM)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: