'Not Cool' is het eerste nummer dat we mogen onthullen van het debuutalbum van Ivy Falls, verwacht in het voorjaar van '24. Ivy Falls is het soloproject van singer-songwriter Fien Deman, na samenwerkingen met artiesten als I Will, I Swear, Illuminine en Satin Jackets in de afgelopen jaren.
De singer-songwriter leerde zichzelf gitaar te spelen en 'Not Cool' is één van de eerste nummers die op gitaar heeft geschreven. De oorsprong van dit nummer en eigenlijk het hele album gaat terug naar een cruciaal moment - de nasleep van een vloedgolf die alle vertrouwde ankers in haar leven wegspoelde.

Terwijl Fien op zoek was naar nieuwe wegen en een nieuw en leeg huis probeerde te vullen, schreef ze tientallen songs. Not Cool gaat over grenzen stellen en keuzes maken die je leven en relaties overhoop gooien, en uiteindelijk over ieders zoektocht naar geluk. Het is een oproep om je eigen weg te kiezen, zelfs als dat leidt tot eenzaamheid. Not Cool is een indie pop-folk song met diepgang en maturiteit, vol melancholie, en luidt een nieuw hoofdstuk in het persoonlijke en artistieke leven van Ivy Falls in, terwijl ze haar oorspronkelijke muzikale liefde herontdekt. Fien liet zich inspireren door artiesten zoals Julia Jacklin, Feist, Nilüfer Yanya, Amen Dunes en Sufjan Stevens.

Ze vond haar perfecte muzikale match in Bram Vanparys (The Bony King of Nowhere).Samen hebben ze het album geproduced, geschreven en gitaar- en pianopartijen ingespeeld. De liedjes op Ivy Falls’ debuut namen ze het afgelopen jaar op in hun home studio.

In de zomer van 2023 trok Fien samen met bevriende filmmakers Jaan Stevens en Michiel Venmans naar het landelijke Famechon in Frankrijk om er de video van 'Not Cool' te schieten. Om een zo eerlijk mogelijke video te maken gingen ze op zoek naar de elementen die Fien inspireerden tijdens het schrijven van het album. Weg van de stad, zonder concreet plan, maakten de drie een visuele reis waarin de thema's opgroeien, de natuur, complexe relaties en het terugvinden van je innerlijke kind heel mooi met elkaar verweven werden. Net zoals het nummer zelf een herontdekking is van haar muzikale eerste liefdes en Ivy Falls toont als singer-songwriter, is de video een letterlijke en figuurlijke wandeling door de ontwikkelingen die ze doormaakte de afgelopen 3 jaar, zowel muzikaal als persoonlijk. De tijdloze schoonheid van de natuur dien als metafoor voor het verstrijken van de tijd en het onomkeerbare proces van volwassen worden.

Luister HIER
Bekijk de video HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over