Deze namiddag zaten 22 mensen gedurende lange tijd geblokkeerd in de attractie Mega Mindy Flyer. De Mega Mindy Flyer is de nieuwe attractie van Plopsa Coo, het themapark gelegen aan de Watervallen van Coo in de provincie Luik. Het gaat om een kettingcarrousel van het type Star Flyer met 12 duozitjes die naar een hoogte van 65 meter stijgt.

Bij het naar beneden komen bleef de attractie vastzitten op een hoogte van zo’n 30 meter. Meteen kwam de technische dienst van het park ter plaatse om de attractie manueel te deblokkeren. Toen bleek dat dit niet onmiddellijk lukte, werden volgens de gangbare procedures de hulpdiensten verwittigd die zeer snel ter plaatse waren.

Omwille van de strikte veiligheidsvoorschriften en –procedures bleven de mensen lang vastzitten. De brandweer evacueerde alle inzittenden een voor een. Omstreeks 17u15 waren alle inzittenden veilig terug op de begane grond.

Plopsa bevestigt dat er nooit sprake is geweest van gevaar. Alle inzittenden bleven bovendien zeer rustig.

De Mega Mindy Flyer werd bij aanvang van het seizoen nog een laatste keer gekeurd en goed bevonden door TUV België, de Belgische keuringsinstantie voor attractieparken, en dit zonder opmerkingen.

De Mega Mindy Flyer is open sinds zaterdag ll. 4 april 2010. Dezelfde attractie staat al sinds 2006 in Plopsaland De Panne (SpringFlyer). Tot op heden zonder problemen. De Mega Mindy Flyer blijft gesloten tot verder overleg met alle betrokken instanties.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: