De afgelopen week stond bij Qmusic alles in het teken van de jaren ‘90 met de Top 500 van de 90’s. Vijf dagen lang hebben de Qmusic-dj’s afgeteld naar de ultieme hit van de jaren ’90. Q-presentatoren Sven Ornelis en Anke Buckinx hebben daarnet bekend gemaakt dat Faithless met ‘Insomnia’ op nummer 1 staat in de Top 500 van de 90’s. Vorig jaar stond ‘Rhythm is a Dancer’ op de eerste plaats.

Sinds het begin van de Top 500 van de 90’s in 2013 spelen Snap en Faithless haasje-over. Dit jaar haalde ‘Insomnia’ het, net zoals in 2014. ‘Thunderstruck’ van AC/DC stijgt drie plaatsen naar een tweede plaats. De nummer 1 van vorig jaar ‘Rhythm is a Dancer’ staat op de derde plaats. Ook Britney Spears met ‘Baby One More Time’ maakt een grote sprong: zij gaat van 10 naar 4. Nirvana sluit de top 5 af met ‘Smells Like Teen Spirit’. De Backstreet Boys staan voor de eerste keer in de top 10 op plaats 6 met ‘Everybody’. Een opvallende afwezige in de top 10 is 2Unlimited met ‘No Limit’: zij haalden in de drie vorige jaren telkens de top 10.

De Top 500 van de 90’s brengt dit jaar een aantal nieuwigheden met zich mee: de vaakst genoteerde artiest in de lijst is Belgisch. Clouseau komt met maar liefst 11 nummers voor in de lijst. Madonna en Michael Jackson komen elk 7 keer voor in de Top 500 van de 90’s. De populairste boyband is de Backstreet Boys met 6 noteringen. De hoogst genoteerde Belg dit jaar is dan weer Luc De Vos zaliger: ‘Mia’ van Gorki staat op nummer 7.

De volledige top 10:

  1. Insomnia – FAITHLESS
  2. Thunderstruck - AC/DC
  3. Rhythm is a Dancer – SNAP!
  4. Baby One More Time – BRITNEY SPEARS
  5. Smells Like Teen Spirit – NIRVANA
  6. Everybody (Backstreet's Back) - BACKSTREET BOYS
  7. Mia – GORKI
  8. Show Me Love - ROBIN S
  9. Angels - ROBBIE WILLIAMS
  10. Wannabe - SPICE GIRLS

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: