Op vraag van vele Junior-Eurosongers-in-spe verlengt Eén de inschrijvingsperiode voor Junior Eurosong tot eind februari. Zo wil het productieteam iedereen de kans geven om zijn muzieknummer zo goed mogelijk af te werken en netjes op tijd in te sturen. Alle inzendingen moeten op 29 februari 2008 ten laatste om 18u binnen zijn. De schrikkeldag geeft de jonge kandidaat-Eurosongers nog een dagje extra tijd.

Na Thor in 2006 en Trust in 2007 stuurt Vlaanderen weer een kandidaat naar het Junior Eurovisiesongfestival, dit jaar op 22 november in Cyprus.

De preselecties verlopen via audities in het voorjaar. De uiteindelijke kandidaten zullen hun afgewerkt lied zingen tijdens de shows van Junior Eurosong in het najaar op Eén.

De kandidaten moeten de liedjes zelf geschreven hebben. De liedjes moeten oorspronkelijk en nieuw zijn en moeten in één van de Belgische landstalen zijn. Bij de preselectie besteedt de jury veel aandacht aan de originaliteit van het nummer en de stem van de zanger(s) en/of zangeres(sen).

Vorig jaar werd Junior Eurosong totaal vernieuwd. Het programma kreeg een nieuw concept en een nieuwe naam: Eurosong for kids werd ingeruild voor Junior Eurosong. De editie van 2008 volgt de ingeslagen weg en zal het concept van vorig jaar verder verfijnen.

Meer info op www.een.be/junioreurosong

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: