Het debuutalbum van The Ditch is sinds vandaag exclusief bij iTunes beschikbaar. De prerelease van de CD "In This World" is het resultaat van het rotsvaste geloof van iTunes België in The Ditch. Dankzij deze prerelease staat de cd gedurende een periode van 10 dagen op de homepage van iTunes.

“Het gebeurt niet vaak dat iTunes ons zo’n mooie opportuniteit biedt met een debuut-CD van een Belgische artiest maar hun team was meteen overtuigd van de ijzersterke songs op In This World en dat opent natuurlijk deuren” aldus Joris De Cnop, digital account manager Sony Music Benelux.

De CD "In This World" van The Ditch is vanaf vandaag t.e.m. 27 augustus exclusief op iTunes. Op 27 augustus stelt de groep de CD live voor met een concert waar halsreikend naar wordt uitgekeken en vanaf 28 augustus is de CD te verkrijgen in alle winkels.

The Ditch voorstellen hoeft allicht niet meer want de groep rond zanger Kristof Van Den Bergh (zang), Raymond Geerts (gitaar), Sven Muller (bas), en Antony Van der Wee (drums) scoorde intussen al 3 dikke hits met de singles "Far Away", "Hypnotized" en "In This World". De nieuwe en inmiddels vierde single "I Don’t Wanna Be With You" is de trekker van de CD en zet de groep op de kaart met een sound die het beste van de Kaiser Chiefs en Anouk combineert.

The Ditch werkte in het voorjaar hun debuut-CD af onder de hoede van topproducer Oscar Holleman die voorheen o.a. werkte met Within Temptation, Krezip en De Heideroosjes.
‘In This World’ is een plaat van internationaal niveau geworden en geeft perfect weer waar The Ditch voor staat: krachtige rocknummers afgewisseld met catchy popsongs en enkele beklijvende ballads.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: