Il Divo @ Bowers & Wilkins ID Lounge

Afgelopen vrijdag ontving Bowers & Wilkins in Antwerpen hoog internationaal bezoek. Speciaal voor de lancering van hun nieuwste cd ‘A Musical Affair’ toverden de vier wereldberoemde zangers van Il Divo de ID Lounge van Bowers & Wilkins, vlakbij het MAS in Antwerpen, om tot een unieke en intieme concertzaal. Ondanks een drukke agenda, wisten de koningen van het populaire chanson tijd vrij te maken om een exclusief mini-optreden van een half uur te geven aan een honderdtal van hun

grootste Belgische fans. De liedjes die Il Divo bracht, waren vooral herwerkte versies uit gekende broadway shows zoals ‘Phantom Of The Opera’, ‘Carousel’ en ‘West Side Story’. Meteen bij de eerste noot wisten de heren het publiek te ontroeren en de ID Lounge volledig naar hun hand te zetten. Het selecte publiek was dan ook zeer enthousiast wanneer bleek dat een van de groepsleden het publiek in het Nederlands aansprak en de spontane heren van Il Divo zelf niet verlegen waren voor wat interactie. David Miller leende hierbij het fototoestel van enkele fans, die helemaal vooraan stonden, en nam hierbij zelfs een paar foto’s van zichzelf en zijn collega’s.

Tot slot vertrouwden de heren de aanwezige fans nog toe dat België een van hun favoriete Europese bestemmingen is om op te treden. Hun beste concerten gaven ze reeds in België, waar het mini-concert in de ID Lounge van Bowers & Wilkins nog maar eens het bewijs van was. Na een uitgebreide tour in Azië, Noord-Amerika, Canada en Mexico, komen ze dan ook met plezier op 15 oktober 2014 naar Brussel om meerdere Belgische fans te verblijden.

Over Il Divo:

De groep Il Divo (Italiaans voor ‘mannelijke diva’) bestaat uit vier klassiek geschoolde zangers: David Miller (tenor), Urs Bühler (tenor), Carlos Marín (bariton) en Sébastien Izambard (popzanger), die onder begeleiding van een symfonisch orkest popnummers zingen in operastijl.

Het idee achter Il Divo kwam van niemand minder dan Simon Cowell na het beluisteren van de wereldklassieker ‘Con te partirò’ in de uitvoering van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Cowell, die eveneens het brein achter One Direction is, bewonderde de lyrische stemmen en klassieke muziek en besloot een internationaal kwartet (Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Verenigde Staten) te vormen. Met dit idee begon Cowell een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers die bereid waren om mee te doen aan dit project. Zijn zoektocht startte in 2001 en eindigde in december 2003 toen het vierde lid van Il Divo, de Amerikaanse tenor David Miller, zijn contract ondertekende.

Het succes bleef niet uit. Met 6 studio albums, 1 live album en 8 singles wist Il Divo meerdere muziekliefhebbersharten te veroveren en verkochten ze ondertussen meer dan 26 miljoen albums.

Over Bowers & Wilkins:

Bowers & Wilkins werd in 1966 opgericht en staat nu al jaren bekend om zijn innovatie, kwaliteit en vooral het basisstreven: Hi-Fi-geluid zo zuiver mogelijk weergeven, zonder de minste vervorming. Een filosofie die perfect past bij muziek van het kaliber van Il Divo. Vanuit de baseline “Listen and you'll see”, organiseert Bowers & Wilkins Soundtasting-events. Lanceringen van nieuwe albums of artiesten in een select gezelschap met de beste geluid set-up. In dit specifieke geval zal deze doorgaan in de Bowers & Wilkins ID Lounge, een initiatief van Bowers & Wilkins Benelux. Naast de functie van kantoorfaciliteit werd er, samen met een 20-tal premium partners, een totaal geïntegreerde woon-, werk- en leefomgeving gecreëerd. De ID Lounge fungeert voor alle deelnemende partners als ontmoetingsplek voor relaties, klanten en prospects. Niet alleen de inrichting, maar ook het gebouw en de locatie zijn uniek. Het concept, dat ook dienst doet als Benelux hoofdkantoor van Bowers & Wilkins, is gevestigd in een historisch pand aan de Godefriduskaai, in de schaduw van het MAS. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over