Joseph Gordon-Levitt vertolkt in THE WALK de Franse koordloper Philippe Petit. Philippe Petit legde in 1974 op een koord de afstand tussen de twee Twin Towers af en dit op een hoogte van 400m. Zonder enige bescherming en 45 minuten lang riskeerde hij zijn leven terwijl duizenden mensen bang toekeken en de politie hem stond op te wachten om hem te arresteren.

In de prent krijgt Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) onder leiding van zijn mentor, Papa Rudy (Ben Kingsley), hulp van een ongewone groep internationale handlangers (o.a. Charlotte LeBon). Ondanks verraad, tweedracht en tal van riskante situaties proberen ze samen om hun knettergekke plan tot een goed einde te brengen – ook al is de kans klein dat het lukt.

Oscarwinnaar Robert Zemeckis, regisseur van meesterwerken als ‘Forrest Gump’, ‘Cast Away’, ‘Back to the Future’, ‘Polar Express’ en ‘Flight’, gebruikt opnieuw revolutionaire technologie om een emotioneel, karaktergedreven verhaal te vertellen.

Het is een van de zeldzame films die voor zowel jong als oud geschikt is en bioscoopbezoekers van 8 tot 80 jaar kan bekoren. Bovendien is hij gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘The Walk’, eerder al uitverkoren tot openingsfilm van het New York Film Festival, is niet alleen een liefdesverklaring aan het Parijs en New York City van de jaren 1970, maar ook en vooral aan de torens van het World Trade Center.

Deze film, naar een scenario van Christopher Browne en Robert Zemeckis en geregisseerd door die laatste, is gebaseerd op het boek ‘To Reach the Clouds’ (‘Een wandeling in de wolken’) van Philippe Petit. Steve Starkey, Robert Zemeckis en Jack Rapke zijn de producers.

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

The walk vanaf 14 oktober 2015 in de bioscoop

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: