Bijna een miljoen kijkers – 981.088 om precies te zijn – waren op de afspraak voor de eerste liveshow van Belgium’s Got Talent. De populaire talentenjacht palmde zo een marktaandeel in van 40,2% (VVA 18-54, alle cijfers live +5). Johnny Trash en Seppe werden door de kijker en de jury als eerste naar de finale gestuurd. Welke twee talenten hen vergezellen, zien we op vrijdag 29 december 2013 in liveshow 2.

Die liveshow belooft er één te zijn waarin humor, muziek en dans centraal staan. Voor de dans wordt gezorgd door De Broeveskender, een garde- en showdansgroep uit Bilzen die bestaat uit 23 meisjes. De ietwat vreemde groepsnaam is afgeleid van ‘Kinderen van de Broebos’, verwijzend naar de plaats waar de dansgroep is ontstaan. De Broeveskender brengt vrijdag opnieuw gardedans: een strak gechoreografeerde act met acrobatische elementen, waarmee ze de jury en de kijker hopen te verbazen.

Clown Fermichelli of Michel Koks (49) uit Merksplas is de trotse bezitter van éénmanscircus Plusminus. Michel doet alle acts zelf en is zowel clown als acrobaat als vuurspuwer. Michel wist al van kindsbeen af dat hij ooit clown zou worden. Tijdens zijn auditie bracht hij de jury en het publiek aan het lachten met een ladder-act, maar voor de liveshow heeft Clown Fermichelli iets nieuws in petto.

De KAATers, het 13-koppig mannenkoor uit Malle onder leiding van Kaat Vissenberg, wisten tijdens de auditieronde te charmeren met hun versie van Thank God I’m a Country Boy. Aanstaande vrijdag zetten ze hun charmeoffensief lustig verder en nemen ze de kijker mee naar de jungle met hun aanstekelijke versie van The Lion Sleeps Tonight.

Bert Skunk of Bert Peyffers is een 17-jarige student uit Hasselt die auditie deed met zijn cajon. Hij trok de aandacht met zijn uitgesproken enthousiasme én met zijn opvallende muts. Bert is afkomstig uit een muzikale familie en beheerst bijna alle vormen van percussie. Met de cajon koos hij al voor een niet-alledaags instrument, en ook in de liveshow vermijdt hij de platgetreden paden.

Zsa Zsa Lamor of Danny Calander uit het Antwerpse is de enige show queen in België die stand-up comedy brengt. Wekelijks treedt Zsa Zsa op in haar eigen zaak Mask’ara, maar vrijdagavond doet ze het voor heel Vlaanderen live op tv. Stand-up comedy met een pittig kantje, daarmee hoop Zsa Zsa haar plaats in de finale te verzilveren.

Siluskip toont dat ropeskipping meer dan een sportdemonstratie kan zijn. Het team uit Zele bestaat uit elf springers, waaronder enkele Europees Kampioenen en zelfs Wereldkampioenen. Met een mix van ropeskipping, dans en een choreografie van touwen vormt Siluskip een indrukwekkend geheel, in de hoop de stem van de kijker te veroveren.

De mond van juryleden Karen, Rob en Ray viel wagenwijd open tijdens de auditie van Michael Lanzo of Michael Landuyt. Deze 34-jarige fitnessinstructeur uit Izegem droomt van een grote muzikale carrière en bracht in de Stadsschouwburg een opvallende medley van Nederlandstalige hits in een klassiek jasje. Tijdens de tweede liveshow geeft Michael een originele invulling aan de klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston.

Zelfgeschreven nummers, dat is het stokpaardje van Laurens Raveel. De 17-jarige student uit Elewijt bracht in de auditieronde een nummer dat hij geschreven had om zijn gevoelens voor een meisje te uiten. Het optreden was meteen ook zijn vuurdoop voor een groot publiek. Speciaal voor Belgium’s Got Talent schreef Laurens een tweede nummer, Up For The Night, dat hij vrijdag live zal brengen.

Belgium’s Got Talent liveshow 2 op vrijdag 29 november 2013 om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: