Bioscoopgroep Kinepolis, filmdistributeur KFD (Kinepolis Film Distribution) en het weekblad Humo pakken uit met een wel zeer uitzonderlijke stunt bij de bioscooprelease van ‘De Helaasheid der Dingen’. De nieuwe film van Felix van Groeningen naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, gaat op 6 oktober in première en opent de 36ste editie van het Internationaal Filmfestival te Gent.

Op dinsdag 6 oktober pronkt op elke Humo-cover een filmcheque ter waarde van een gratis Kinepolisticket.
Met de unieke chequecode kan de Humo-lezer een gratis zitje voor ‘De Helaasheid der Dingen’ reserveren in een Kinepolis-bioscoop naar keuze.

Al jarenlang steunt Kinepolis als mediabedrijf de film van eigen bodem en de auteursfilm (Cinémanie).
Dochterbedrijf KFD verwierf als verdeler een vaste stek in het Belgische filmlandschap. Voor ‘De Helaasheid der Dingen’, een productie van Menuet, gaan (na de filmploeg) nu ook Kinepolis en KFD ‘uit de kleren’ om het Vlaamse filmtalent bij een zo breed mogelijk publiek te brengen.

Voor Humo is deze actie een even logisch als entertainend vervolg op de gratis verspreiding van Verhulsts veelgeprezen en intussen bekroonde roman ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ bij de Humo van 23 september 2008. Bovendien heeft het blad een bijzondere band met film: niet alleen is er wekelijks de uitvoerige duiding van zowel de nieuwe filmreleases als het filmaanbod op tv, bovendien heeft Humo een patent op verrassende lezersaanbiedingen zoals de succesvolle 'Boek en Film'-reeks.

Dat tijdschriftlezers een bioscoopfilm cadeau krijgen, is een primeur in medialand, te danken aan een uniek en crossmediaal partnership tussen Humo, Kinepolis Group en KFD.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: