Twee weken lang, van 1 tot 14 maart, brengen topmusici uit Texas, samen met inter­nationaal gerenommeerde Vlaamse musici, hoogstaande muziekuitvoeringen in heel Vlaanderen. Minder bekende Amerikaanse muziek wordt het hoofdingrediënt van dit American Arts Festival. De eerste week krijgen de activiteiten vorm tijdens de Week van de Hedendaagse Muziek in Gent.

Het is in de eerste plaats de bedoeling om Vlaanderen te confronteren met de Amerikaanse muziekcultuur, en deze zowel historisch als actueel ‘gezamenlijk’ te bestuderen. Een delegatie van docenten aan de Baylor University / School of Music en andere musici uit Europa zullen in het muzikale Vlaanderen worden ondergedompeld. Zij zullen kennismaken met de werking van Hogeschool Gent Conservatorium, Vlaamse musici, muziekbibliotheken en verenigingen uit de amateurswereld.

Dit alles moet resulteren in een wederzijds inspirerende artistieke verrijking, zowel op het vlak van creatie en uitvoeringspraktijk als van repertorium. Vlamingen krijgen de kans om te werken onder leiding van Amerikaanse professionele musici en componisten en zullen een artistiek onderbouwde en verruimende visie ontwikkelen.

Bezoekers krijgen dan weer de gelegenheid om kennis te maken met een eerder onbekend muziekrepertorium. Dagelijks is er een middag- en avondconcert. De concerten worden verzorgd door de musici uit Baylor en door docenten en studenten van Hogeschool Gent Conservatorium.

Het programma van het American Arts Festival vindt u hier
Het programma van de Week van de Hedendaagse Muziek vindt u hier

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: