De Nederlandse jongerenserie "Het Huis Anubis" is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Roos. De serie wordt geproduceerd door Studio 100, en is sinds 26 september 2006 te zien op Nickelodeon.

Het is al de tweede keer dat een Studio 100-productie een nominatie voor deze hoog gewaardeerde prijs in de wacht sleept. In 2004 werd immers al het programma "Ups & Downs" genomineerd, een programma dat werd gepresenteerd door Gert Verhulst.

"Het Huis Anubis" vertelt de belevenissen van acht jongeren die samenwonen op een oud internaat, onder leiding van de conciërge Victor. Centraal staat het huis waarin de jongeren wonen, een huis met een geheime geschiedenis, een groot mysterie waar niemand iets vanaf weet. Terwijl de acht jongeren elk op hun eigen manier bezig zijn met school, vrienden, liefde & volwassen worden gaan ze op zoek naar de verborgen geschiedenis van het huis. Een geschiedenis die ze misschien beter met rust hadden kunnen laten...

De Gouden Roos is de hoogste onderscheiding voor televisieprogramma’s in Europa en kan beschouwd worden als de tegenhanger van de Amerikaanse Emmy’s. De prijzen worden in de lente van 2007 uitgereikt in Luzern.

’Het Huis Anubis’ is ongekend populair bij de doelgroep. De serie trok gedurende het eerste seizoen steeds meer kijkers. Daarnaast behaalde Nienke, een van de hoofdrolspelers, een nummer 1 notering in de megacharts in Nederland. Inmiddels is ook het eerste boek van de soap ’De geheime club van de oude wilg’ al aan zijn 4e herdruk toe!

Afgelopen woensdag werd de eerste nieuwe aflevering van Het Huis Anubis uitgezonden. De eerste afleveringen verbraken meteen een aantal records voor Nickelodeon in Nederland en België. De nieuwste aflevering werd niet alleen de best bekeken aflevering van Anubis ooit uitgezonden, het was tevens het best scorende programma van Nickelodeon sinds 7 mei 2006. Door de hoge score van Anubis op woensdag had Nickelodeon in Nederland haar beste dag sinds 29 juli 2006. Ook in België brak Nickelodeon een aantal records op woensdag. De zender scoorde, met 24.5% marktaandeel, onder kinderen haar hoogste marktaandeel in lange tijd.

’Het Huis Anubis’, te zien op Nickelodeon, iedere schooldag tussen 19:10 uur en 19.35 uur weer een nieuwe aflevering.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: