Op vrijdag 13 november 2009 wordt in Nederland opnieuw geprobeerd om het wereldrecord vallende dominosteentjes te verbeteren. Al voor de elfde keer zal deze indrukwekkende poging live worden uitgezonden en dat in maar liefst dertien verschillende landen. Vlaamse kijkers kunnen hiervoor terecht bij vtm waar Stefan Van Loock die dag vanaf 20.55 uur commentaar levert bij het spectaculaire evenement.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang. Bijna 100 personen uit veertien verschillende landen zijn al twee maanden aan het bouwen aan een reeks kleurrijke dominovelden in de WTC-Expohal in het Nederlandse Leeuwarden. Hun doel is om niet minder dan 4,8 miljoen dominostenen te plaatsen, die tijdens de recordpoging vrijdag hopelijk allemaal tegen de vlakte gaan. Het record van vorig jaar staat namelijk op 4.345.027 vallende steentjes en dat willen ze dit jaar uiteraard verbreken.
Maar voor het zover is, neemt vtm je vanaf maandag 9 november 2009 een hele week mee in het Domino-gebeuren : dagelijks zullen Sven Ornelis en Kürt Rogiers tussen 19.45 uur en 20.00 uur de ‘Domino Day Countdown’ presenteren.

Domino Day Countdown : Sven en Kürt op zoek naar bekende gezichten met “domino-potentieel”
In dit dagelijks magazine tellen we samen met Sven Ornelis en Kürt Rogiers af naar de liveshow én blikken we terug op de meest memorabele momenten uit de Domino-geschiedenis en wereldrecordpogingen van de voorbije jaren. Elke ochtend starten Sven en Kürt in hun ochtendshow bij Q een zoektocht naar een bekende Vlaming waarvan zij denken dat het een uitstekende dominobouwer zou kunnen zijn...

Maar dat moet natuurlijk ook getest worden. Gewapend met een koffer vol blokjes én een chronometer trekken Sven en Kürt op onderzoek uit. Het resultaat van hun bevindingen is eveneens dagelijkse te zien in ‘Domino Day Countdown’ bij vtm : van maandag 9/11 tot en met vrijdag 13/11 om 19.45 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: