“Een andere job doen, dat zou niet gaan. Die kameraadschap hier, wat ik heb aan de gasten… volgens mij vind je dat nergens anders.” - Gunter, waarnemend sergeant -

Gemiddeld 662.122 kijkers, goed voor een marktaandeel van 37,3% (live +3, VVA 18-54), zagen in de tweede aflevering van ‘Helden van Hier: Door het Vuur’, dat de kameraadschap tussen de brandweermannen en ambulanciers van Ploeg Vier hecht is. Dat mekaar vertrouwen en op mekaar kunnen rekenen in deze job erg belangrijk is, wordt opnieuw bewezen in de derde aflevering op donderdag 17 september.

Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw. De ladder opstellen met deze wind is veel te gevaarlijk en dus wordt het klimteam erbij gehaald om met touwen af te dalen vanaf het dak van het gebouw. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. Wanneer ook de omstaanders overstuur geraken, moet Antoon in de bres springen zodat Tom zich volledig kan focussen op het slachtoffer. In een wei zijn enkele herten ontsnapt. Een gevaarlijke zaak, want de dieren kunnen een ongeval veroorzaken op de weg en dat wil de eigenares niet op haar geweten hebben. De herten terug binnendrijven blijkt echter geen eenvoudige klus te zijn.

In een kraakpand is een ernstige brand gaande. Omdat de brandweer geen zekerheid heeft dat er niemand aanwezig is, moeten ze zo snel mogelijk naar binnen. Een klus dus die extra waakzaamheid noodzaakt. In de haven is brand uitgebroken in een bulldozer. De bemanning van de autopomp komt ter plaatse en treft het voertuig aan in het ruim van het schip. Omdat ze het onmogelijk daar kunnen blussen, zit er niets anders op dan de bulldozer met een enorme kraan uit het ruim te hijsen. Maar daarvoor moeten ze eerst kettingen zien te bevestigen aan het brandende voertuig, wat niet zonder gevaar is.

Dat het er bij Ploeg Vier gelukkig ook soms minder gespannen aan toe gaat, blijkt wanneer eerste sergeant Peter het stadspersoneel begeleidt bij een rondleiding in de kazerne, en wanneer de mannen later verkoeling zoeken bij de tropische temperaturen. Dan mag het water al eens voor andere doeleinden aangesproken worden.

De volledige afleveringen van Helden van Hier: Door Het Vuur, kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over