De Lennon en McCartney van Purper presenteren theaterprogramma Blunders

Vorig seizoen stonden Haye van der Heyden en Erik Brey voor het eerst in 45 jaar als duo op het podium. Dat dit de heren goed is bevallen, bewijst hun tweede gezamenlijke theaterprogramma Blunders, dat vanaf oktober te zien is. Ook in deze voorstelling zoeken Haye en Erik alle uithoeken van het Nederlands amusementsrepetoire op. En natuurlijk geven ze daar vervolgens een geheel eigen draai aan. Blunders is van 31 oktober 2015 tot en met 9 april 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Toen Haye van der Heyden en Erik Brey elkaar in 1969 ontmoetten in de brugklas van de middelbare school, ontstond de droom van een gezamenlijke carrière op het toneel. Veertien jaar na hun ontmoeting namen zij de eerste stappen om deze droom te realiseren. Ze richtten de, inmiddels gerenommeerde, cabaretgroep Purper op. Na vijf jaar stapte Haye uit de groep en richtte zich op het schrijven van onder andere toneelstukken, televisieseries en boeken. Erik bleef bij Purper en deed daarnaast diverse soloprogramma’s en optredens in andere theaterproducties. In 2014 stonden Haye en Erik eindelijk weer met z’n tweeën op het podium, met het muzikale theaterprogramma Geen Kunst!

Blunders wordt net als voorganger Geen Kunst! een avond boordevol humor, originele acts, taalkunstige slimmigheidjes en muzikale vondsten. Nieuw materiaal gecombineerd met fris smakende traditie. Dat is waar de heren voor staan. Het publiek wordt getrakteerd op een nieuw blok van liedjes uit de twintigste eeuw, een uitbundige smartlap over Utrecht en een originele terugblik op de Amerikaanse hits van de jaren ’50.

Verder verkennen Haye en Erik de fouten die mensen nu eenmaal maken. Variërend van kleine missertjes met grote gevolgen tot enorme blunders die totaal onopgemerkt blijven en alles dat daar tussen zit. Juist dat maakt mensen menselijk. De herkenbaarheid verbroedert, ontroert en blijkt vooral erg vermakelijk. En daar maken zij dan entertainment van. Het is het streven naar artistieke perfectie die zich baseert op de onvolkomenheden van het bestaan in het land van mest en mist. Mooier en Hollandser kan amusement bijna niet zijn.

Kijk voor meer informatie op www.toenwejongenswaren.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: