Nu zondag, 9 mei, is internationaal topmodel Hannelore Knuts te gast bij Friedl’ Lesage op Radio 1 om er te praten over de boeken die haar leven hebben beïnvloed. Naar goede gewoonte mag de gast aan het einde van het programma Friedl – een leven in boeken een boek schenken aan iemand die er volgens hem/haar zeker iets zal aan hebben. Hannelore Knuts geeft haar tentoonstellingscatalogus ‘Ultramegalore’ cadeau aan Prins Laurent.

Tijdens de uitzending vertelt zij dat ze prins Laurent had uitgenodigd voor de opening van haar tentoonstelling in het Modemuseum van Hasselt omdat ze hem zo’n fijne man vindt. Op de uitnodiging stond haar beruchte naaktfoto. Of dat de reden is waarom hij niet is komen opdagen, weet Hannelore niet. In ieder geval wil ze met haar catalogus duidelijk maken dat ze niet altijd naakt door het leven gaat.

Haar prinselijke opdracht luidt dan ook :
‘Voor Prins Laurent,
zoals je ziet heb ik vaker wel dan geen kleren aan.
Ultramega liefs, Hannelore’.

Het is al de vierde keer dat in het programma ‘Friedl’ – Een leven in boeken’ een boek wordt geschonken aan een lid van de Koninklijke familie. Eerder schonk de Nederlandse tv-maker Wim T. Schippers ‘Wees blij dat het leven geen zin heeft’ van Jaap Van Heerden aan Koning Albert. Professor mensenrechten Eva Brems deed het controversiële ‘De geest van Koning Leopold’ van Adam Hochschild cadeau aan Prins Filip en Stephan Vanfleteren probeerde Koningin Fabiola alsnog te overtuigen zich door hem te laten portretteren.
Het is Friedl’’s ambitie om alle boeken die op het einde van het programma cadeau worden gedaan effectief te overhandigen, wie de begunstigde ook mag zijn, waar ook ter wereld.

Friedl’: elke zondag van 9 tot 10 uur op Radio 1

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: