Het Nieuws stuurt Birgit Van Mol naar Zwitserland

Donderdag beslist de wereldvoetbalbond Fifa wie het WK in 2018 mag organiseren. Ook België en Nederland stelden zich kandidaat. Die dag weten we dus of ons land het wereldevenement binnenhaalt. Een groot moment voor ons land… en dus ook voor Het Nieuws.

Het Nieuws zet dan ook de grote middelen in. Nieuwsanker Birgit Van Mol reist samen met een ploeg van de sportredactie naar Zwitserland om van daaruit de live verslaggeving te doen. Ze kondigt er niet alleen de reportages aan maar interviewt er ook onder meer premier Leterme, Alain Courtois en andere prominenten die bij dit belangrijke dossier betrokken zijn.

Passie en expertise
Dat Birgit Van Mol voor Het Nieuws naar de belangrijke ontknoping in Zürich gaat, is geen toeval. “Ik ben al jaren geïnteresseerd in voetbal”, vertelt Birgit. “Bij ons thuis wordt aardig wat voetbal gekeken. We volgen niet alleen de Rode Duivels op de voet, we zijn ook hevige supporters van Oranje, omdat mijn man Nederlander is. Ik heb dus zeker voeling met dit Belgisch-Nederlandse gebeuren. Daarnaast heb ik jarenlang de Gouden Schoen gepresenteerd én pik ik graag een Champions League-match mee. Voetbal en ik: het is dus wel een goede combinatie. Niet dat ik àlle details ken. Daarom reizen ook onze kenners van de sportredactie mee: meer dan voldoende passie en expertise dus.”

Volledig, duidelijk en snel
Het Nieuws stuurt een eigen satellietwagen naar Zwitserland en informeert ook voortdurend via vtm.be en de Vlaamse krantenwebsites over de kansen van de Belgium-Holland-bid en de ontknoping.

De Belgium-Holland-bid met Birgit Van Mol in Zürich, vanaf dinsdag in Het Nieuws.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: