Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde (Gent/Aartrijke) de Belgische blues- & roots-scene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT, …) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues ,…) waar hij de affiche deelde met grootheden als BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck.

Ook in Nederland, waar hij vaak vergeleken wordt met Danny Vera, heeft hij ondertussen een stevige live reputatie en speelde hij in o.a. TivoliVredenburg (Utrecht), Verkadefabriek (Den Bosch), Muziekgebouw (Eindhoven), Parkstad Limburg Theater (Heerlen), De Boerderij (Zoetermeer), De Bosuil (Weert), Luxor Live (Arnhem), Moulin Blues (Ospel), Ribs & Blues (Raalte), Kwadendamme Blues (Kwadendamme Blues), .... Guy is een geboren verteller en stijlvolle performer. Zijn live shows zijn van een hoog niveau. Een concert van Guy Verlinde is een blues-, roots- & americana-reis. Met zijn verhalen & songs over liefde, hoop en wederopstanding weet hij zijn publiek te raken en stuurt hij de aanwezigen telkens met een flinke dosis positiviteit naar huis.

LIVE ALBUM:

Op 25 september 2021 speelde Guy Verlinde met The Artisans of Solace in De Minardschouwburg in Gent. Het concert werd niet enkel gefilmd, maar ook integraal multi-track opgenomen. Tijdens de mix van het concert in functie van de video’s was de band danig onder de indruk van de kwaliteit van de opnames waardoor het idee groeide om een jaar later een live album uit te brengen. Er staan 16 songs op de plaat, goed voor 70 minuten live muziek.

THE BAND:

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waar Guy in het verleden veel muzikale kilometers mee aflegde. De ritmesectie bestaat uit bassist Karl Zosel en Benoit Maddens op drums, die ook in Guy zijn vorige band 'The Mighty Gators' de ritmesectie waren. Daarnaast vormen de twee jonge multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch (piano & banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica & elektrische gitaar), die beiden meesters zijn in klankkleuren, het muzikale sluitstuk van de band.

CONCERTEN:

  • 25/10 Abbaye du Vivier, Marche-Les Dammes (B)
  • 08/11 O.C. D’Iefte, Deerlijk (B)
  • 11/11 Theater Vooruit, Boechout (B)
  • 12/11 O.C De Witte Merel, Lint (B)
  • 15/11 Nona, Mechelen (B)
  • 02/12 Deux Ours Modave (B)
  • 09/12 City Buchhandlung, Dormagen (D)
  • 10/12 C.C. René Magritte, Lessines (B)
  • 16/12 Ypres Blues, Ieper (B)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over