Guy Van Nueten - klassiek geschoold muzikant - voorstellen is misschien overbodig. Zijn verleden is bekend als songschrijver & producer bij ‘The Sands’, als pianist op zowat alle dEUS-platen en ontelbare belgische albums, van zijn dubbel-album met (Tom) Barman&VanNueten, als hedendaags componist & auteur van een piano solo trilogie. Maar Van Nueten is ook reeds jaren in de weer als componist van muziek voor theater, dansvoorstellingen en film (zie de factsheet in bijlage). Zijn jongste wapenfeit is ‘Music for a Small Orchestra’, een soundtrack voor de film Nederlands Ierse film ‘Milo’die uitkwam in 2012.

  • Music for a Small Orchestra is een cd die je gevangen houdt in een fuik waar het fijn toeven is. Het vormt na Merg en Pacman weer een nieuw hoogtepunt in Van Nuetens oeuvre.” Ramsey Nasr.
  • « Pianiste subtil, Guy Van Nueten joue sur la corde des émotions avec délicatesse sans tomber dans les habituels débordements dégoulinants hollywoodiens. » (Thierry Coljon, Le Soir)
  • "Guy behoort tot de zeldzame muzikanten die wars van alle trends zijn tijdloze idioom weet vol te houden." (Mauro Pawlovski)

Hierbij de link naar de clip van‘Milo’, het hoodthema - met beelden uit de film.: https://youtu.be/9ezYQan_cns

‘Music For A Small Orchestra’ is het nieuwe album van Guy Van Nueten (met 20 koppig orkest) is uit op diens eigen Bolli Records (digitaal&CD). ‘MFASO – OST Mio’ is dus geen nieuwe worp in de Merg Trilogie maar een op zich staand album.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: