Classics in het Nederlands, originele songs en nummer in Alkers dialect!

Limburger Guy Neve (geboren te Hasselt, woonachtig in Alken) doorspartelde al heel wat muzikale watertjes. Als 19-jarig talent werd hij onder zijn echte naam - Guy Cosemans - laureaat van 'Ontdek-De-Ster' en hij bevestigde nadien zijn muzikale kunnen als winnaar van de Baccarabeker in 1982. Dit resulteerde in veelvuldige TV-optredens in de jaren tachtig als 'Daniël Davis'. In 1989 besloot Guy het commerciële circuit te verlaten en uit het licht van de schijnwerpers, maar met de nodige tijd en aandacht voor z'n gezin, een inspirerend - en voor hem voldoening schenkend - muzikaal parcours af te leggen.

Opnieuw in de spotlights

Midden 2015 werd de Guy Neve-trein op de rails gezet. De eerste singles van de ‘gentleman crooner’ deden het prima, een eerste wolk van enthousiasme steeg op. In 2016 denderde de trein met volle vaart door het Vlaamse landschap, want het album 'Vitaal' had ondertussen de harten van heel wat mensen veroverd. Talloze stations (lees: concertzalen) werden vol bezieling overmeesterd, Guy’s videoclips waren niet meer van Ment TV te branden en op de koop toe kreeg hij, uit handen van VLAPO en Ment, de ‘Loftrompet’ voor de best verkopende CD van 2016 via het toenmalige Ment-distributiekanaal ‘Reuzekeuze’.

Een nieuw album kon dan ook niet uitblijven en met ‘Memories’ is dat nu een feit! Het beproefde, succesvolle recept van popcorn classics en oldies, overgoten met een Nederlandstalig sausje, werkt en werd behouden. Zo serveerde Guy met ‘Darling I Love You’, ‘Ik was nog nooit in Saint-Tropez’ en het ambiancevolle ‘Zilver Goud en Diamant’, al 3 heerlijke voorproevertjes op zijn nieuwe cd…maar er is meer! Op ‘Memories’ pakt hij ook uit met 2 gloednieuwe, originele songs. Met de prachtige ballade ‘Winter’ en het wat Borsato-aanvoelende ‘’t Diepst van mijn hart’, toont Guy Neve wat hij nog allemaal in zijn mars heeft, en dat is heel wat! Speciale vermelding ook voor het nummer 'Familie', dat Guy opnam in zijn eigen Alkers dialect!

‘Memories’, het nieuwe album van Guy Neve, is HIER verkrijgbaar op iTunes!

Tracklist
1. ‘t Diepst van mijn hart
2. Leef je leven met mij
3. Mijn grote liefde
4. Blind Date
5. Winter
6. Als jij danst
7. Unchained Melody
8. Ik loop de muren op
9. Familie
10. Darling I Love You
11. Ik was nog nooit in Saint-Tropez
12. Zilver Goud en Diamant

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over