Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober zit Ketnet helemaal in Halloween-sfeer. Op het griezelmenu staan ondermeer twee films van Casper het spook, een Halloweenspecial van 6teen, en drie specials van Piet Piraat. Piet Piraat leest ook griezelverhalen voor uit de griezelgrot. De wrappers geven deze week tips om zelf griezelkostuums- en maskers te maken. En wie het aandurft, mag de wrappers ook eens flink laten schrikken. Of de sfeer proeven op één van de Ketnet Halloween Nocturnes in Plopsaland.

Halloween op Ketnet
De wrappers geven deze week elke dag een tip om een eigen Halloweenkostuum te maken tegen zaterdag 30 oktober. De wrappers zelf eens goed de stuipen op het lijf jagen kan ook. Drie kinderen die een leuke ‘schriktip’ gaven, komen zaterdag in de studio de tip zelf uittesten op wrappers Peter en Kobe. Zondag 31 oktober, op Halloween zelf, komen de mensen van Het Geluidshuis naar de Ketnet-studio en toveren ze allerlei griezelige geluiden uit hun heksenhoed.

Ketnet Halloween Nocturnes in Plopsaland
Vijf dagen lang, op 30, 31 oktober en 1, 5 en 6 november, zijn er vanaf 18 uur optredens van de KetnetBand en de Junior Eurosongfinalisten op het dorpsplein. De finalisten van Junior Eurosong signeren trouwens tussen 13.30 uur en 14.30 uur en om 13 uur vindt in Het Groot Theater de Piet Piraat Halloweenshow plaats. Om 15.30 uur trekt een parade doorheen het park en elke avond om 19 uur sluit een spetterend vuurwerk de nocturnes af. En jong schrijftalent dat het spannendste griezelverhaal schrijft, maakt kans op tickets voor deze Ketnet Halloween Nocturnes in Plopsaland De Panne.

Specials
Ketnet zendt naar aanleiding van Halloween ook drie specials uit van Piet Piraat en ook voorleesverhalen van de piraat vanuit de griezelgrot.

En op 31 oktober is er een griezelaflevering van de sketch-animatiereeks 6Tien. De zes 16-jarigen moeten in het plaatselijke winkelcentrum afrekenen met een dodelijk virus dat iedereen in vleesetende zombies verandert. Zombies zijn er ook in overvloed in Zombiehotel, een animatiereeks over een hotel dat uitgebaat wordt door zombies en Ketent op 30 oktober uitzendt.

Het spookt op Ketnet
Ketnet zendt op maandag 1 november de film Casper uit. Casper is het liefste spookje dat er is. Hij ontmoet Chris Carson, een jongetje dat besluit om Casper te leren hoe hij een echt spook kan worden. En ook op 5 november spookt Casper rond op Ketnet: in de film Casper Spookschool moet Casper meer haar op zijn tanden krijgen. Kibosh, de heerser van de spokenwereld, verplicht Casper om iemand voor het eerst in zijn spokenleven de stuipen op het lijf jagen, want anders wordt hij verbannen naar het land van de 'gekke' spoken.

Halloween op Ketnet.be
Ook Ketnet.be griezelt mee: in de Doezone kunnen kinderen zelf griezelmaskers maken en afdrukken. Of meelezen in het kruidenboekje van Cara uit de reeks De 5e boog en haar geheime recepten ontdekken. In de filmpjes op de site komen kinderen alles te weten over de engste griezels.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: