Omdat Gorillaz een tweede concert speelt in Parijs, zal de Belgische passage van de band doorgaan op donderdag 25 november in plaats van maandag 22 november  2010  in de Lotto Arena  te  Antwerpen. Tickets zijn  beschikbaar vanaf aanstaande zaterdag 31 juli  om 9u. 
 
Sinds het ontstaan in 1998 is Gorillaz er altijd in geslaagd het mysterie rond de band te bewaren. Af en toe geven ze wat van hun geheimen prijs, zoals nu, want Gorillaz komt voor de eerste maal naar ons land!

Het Britse Gorillaz is het multimedia-project van Damon Albarn, frontman van Blur, en striptekenaar Jamie Hewlett. Samen komen ze op het idee een virtuele band te creëren om zich te verzetten tegen de inhoudsloze muziek van dat moment. Albarn zorgt voor de muziek en de stem, Hewlett voor het design van de Gorillaz-wereld. Daaruit ontstaan de vier fictieve bandleden, 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals. De muziek van Gorillaz is een kakafonie van verschillende dansbare stijlen, vaak opgesmukt met rock en hiphop-passages. De muzikanten zijn vaak vrienden die voor de gelegenheid meespelen of gastartiesten zoals Ike Turner, De La Soul en Neneh Cherry.  

De muzikanten zijn echter van secundair belang, de anonimiteit rond de band moet zoveel mogelijk bewaard blijven. Concerten zijn dan ook altijd zeldzame gelegenheden waarbij enkel de virtuele bandleden te zien zijn. De platen van Gorillaz zijn één voor één een schot in de roos.  Debuutalbum ‘Gorillaz’ (2001) bevat hits “Clint Eastwood” en “19-2000” en wordt al onmiddellijk genomineerd voor een Mercury Music Prize. Vervolgalbum ‘Demon Days’ (2005) met “Dare” en “Feel Good Inc.” doet het nog beter en krijgt maar liefst vijfmaal platina in het Verenigd Koninkrijk met vijf Grammy nominaties er bovenop. Gorillaz verkocht wereldwijd al meer dan 15 miljoen platen. Nu, vijf jaar later, heeft Gorillaz het nieuwe ‘Plastic Beach’ uit en treden ze zowaar op de voorgrond met hun eerste wereldtour. Niet te missen, laat dat duidelijk zijn. Afspraak op donderdag 25 november in de Lotto Arena.  
 


Gorillaz - Return To The Plastic Beach Tour

Donderdag 25 november 2010 – 20u00

Lotto Arena, Antwerpen




Tickets kunnen vanaf zaterdag 31 juli om 9u gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: