Mamma Mia!,de hitmusical ondergaat een gloednieuwe make-over en dan wijzen de sterren richting de creatieve melkweg van Stany Crets. Reeds twintig jaar in de Londense West End, en 13 jaar geleden was er de eerste Vlaamse versie. De master himself kan immers niet blijven toezien vanaf de zijlijn en neemt ook een rol op zich.

De muziek van Abba is internationaal cultureel erfgoed en nestelde zich in het collectief geheugen van elke muziekliefhebber. Hoge concentraties feel-good vibes zullen het aanwezige publiek weerom overladen.

Deepbridge nodigde de pers reeds uit tijdens een ontbijtmoment van de cast, alvorens ze de lezingen en repetities aanvatten. De breakfast cast die we naast Stany konden spotten: Jeroen Van Dyck, Evi Hanssen , Michiel De Meyer, Tinne Oltmans, Ann Van den Broeck , Johan Terryn en Ilse La Monica.

Van de de stage-look weten we alvast één detail, het wordt iets met water en zand……

Frontview had een verkennende ontbijtbabbel met Jasmine Jaspers, musical -en theateractrice.

Jasmine, nu in het ensemble, leg eens uit.

“Ik ben ooit begonnen in het ensemble van ‘Fiddler on the Roof’ ongeveer acht jaar geleden. Dat was een fijne ervaring en daarna kwam ik terecht in ‘Domino’. Er was zelfs een moment tijdens ‘Fiddler on the Roof’ dat Frank Van Laeken (regisseur) me vroeg om even één der hoofdrollen (éénn van de dochters) over te nemen. Toen ik hier auditie deed, wist ik trouwens dat het voor het ensemble was. Een deel van de groep ken ik hier van vroegere audities en vanop school. Terzelfdertijd leer je weer nieuwe mensen kennen en maak je vrienden. Je kan zeggen dat de opdracht van het Mamma Mia! ensemble hier redelijk zwaar is met veel zang, dans en humor. Er heerst een leuk groepsgevoel en je maakt je eigen verhaal. Dat doe ik graag. Ik heb er écht goesting in. Ik hou van de erg mooie musicals. ‘Fiddler’ heeft me erg geraakt, zeer nostalgisch en met een ijzersterke geschiedenis en muziek. Dat verwacht ik ook van Mamma Mia!”

Je deed in het najaar een overlapping met ’ T Groot Lot’ en ‘Kerstmis den Boom in’. Ik hoorde dat er nu ook nog Sneeuwwitje aankomt?

“Ja, met Laurenz begin ik binnenkort te repeteren voor de kindermusical Sneeuwwitje. Zal dus veel dubbelen zijn. Soms is er repetitie voor Mamma Mia! van 10-17u en dan doen ik nog van 18-22u de voorbereiding voor Sneeuwwitje. Het is in feite door het dansen nog zwaarder dan de komedie combinatie van in 2019. Ik train wel met mijn man om in conditie te blijven. Ik denk dat ik ergens eind april mijn eerste volle vrije dag heb. De evidente vraag die ik thuis kreeg was : Wanneer kunnen we op verlof gaan ?

Over de komedie toekomst kan ik nog niets kwijt. Ik doe het wel enorm graag en heb met Sven de Ridder iemand die sterk in mij gelooft. ‘Kerstmis den Boom in’ zit er bijna op en we zijn nu nog even Vlaanderen ingegaan met het stuk. Het voorbije weekend in het Cultureel Centrum van Heist op den Berg. Zo’n 700 man, die enthousiast zijn en dicht bij u staan, dit zijn leuke momenten.”

Vanaf 7 maart in Stadsschouwburg Antwerpen.

www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over