Met uitverkochte concerten overal waar hij komt en exclusieve uitnodigingen, zoals het voorprogramma verzorgen op de tournee van Eddie Vedder in 2016/17, neemt de Ierse zanger zijn luisteraars telkens opnieuw mee op een muzikale reis met als gids zijn uitzonderlijk muzikaal talent.

Als oprichter van de bands The Frames en The Swell Season, wordt Glen Hansard ook solo unaniem geprezen voor zijn uniek talent door talloze collega’s, die met velen in de rij staan om samenwerkingen aan te gaan met hem. Denk bijvoorbeeld Bruce Springsteen, Damien Rice, Eddie Vedder en Bono.

Sterk geïnspireerd door de zogenoemde heilige drievuldigheid (Van Morrisson, Dylan, Cohen) wordt Glen’s carrière geleid door intelligentie en passie. Als co-laureaat (samen met Markéta Irglová) van een oscar voor "Falling Slowly" (2007), een nummer uit de film Once, vinden we hem ook terug op de soundtrack van The Hunger Games in 2012. Na een al rijkgevulde carrière met een dozijn aan albums met zowel The Frames als The Swell Season, oogst Glen Hansard ook lovende kritieken met zijn eerste solo album "Rhythm and Repose". Een huzarenstukje vol betoverende nummers met als beste voorbeeld het supernummer "Love Don’t Leave Me Waiting". In 2015 gaat hij verder op zijn elan met zijn tweede LP "Didn’t He Ramble", een schitterende plaat die genomineerd werd voor de Grammy Awards.

Met zijn derde album "Between Two Shores" en talloze klassiekers uit zijn briljant répertoire onder de arm gaat Glen Hansard begin 2018 opnieuw de baan op geflankeerd door zijn big band. Voor zijn nieuwe meesterwerk, dat uitkomt op 19 januari, werkte hij samen met zijn maatjes van The Frames en producer David Odlum (klik hier voor het officiële persbericht). België wordt alvast niet vergeten in zijn tourprogramma. Glen Hansard houdt op dinsdag 13 februari halt in de Ancienne Belgique voor een niet te missen concert! Tickets zijn beschikbaar vanaf 29 september om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Glenn Hansard
Datum: 
Dinsdag 13 februari 2018
Locatie: 
Ancienne Belgique

Reservatie:

Meer over