Geppetto And The Whales - Heads of woe

Aan de vooravond van hun eerste full-album ‘Heads of Woe’, speelde de Belgische indie-rockgroep Geppetto & the Whales donderdag een gesmaakt optreden tijdens het jaarlijkse, Nederlandse showcase festival Eurosonic.

Het oordeel van 3 voor 12, het alternatieve, multimediale muziekplatform van de VPRO:

“Geppetto & The Whales maakt vanavond indruk. Van een dromerige, galmende start waaieren de zes uit naar de Wilco-achtige psychedelica van ‘Heads’ en steviger nummers als ‘Indian Child’, dat meer aan Radiohead anno The Bends doet denken. Af en toe is de indiefolk mystiek en dan weer meeslepend. Met een flinke dosis noise sluit de band af om iedereen nog één keer bij de lurven te grijpen. Een passend einde van een overtuigende showcase. Geppetto & The Whales doet hier goede zaken.”

Vrijdag 17 januari, verschijnt Heads of Woe’. Twee jaar na de finaleplaats van Geppetto & The Whales in Humo’s Rock Rally en anderhalf jaar na de release van de EP ‘People Of Galicove’ die met de uitstekende singles Juno (5 maanden dagrotatie op Studio Brussel, Radio 1 + 6e plaats in ‘De Afrekening + 3e plaats in VOX) en Duquesne’s Horse (14 weken Afrekening Studio Brussel) erg goed onthaald werd door pers en publiek.

Heads of Woe’ is een album vol eigentijdse indierock met uitstapjes richting enerzijds oorstrelende en meerstemmige samenzang  en anderzijds psychedelische pop. Betoverend, bezwerend en simpelweg knap van een jonge band die veel meer bagage torst dan de leeftijd van de bandleden doet vermoeden.

Net zoals de EP ‘People Of Gallicove’ werd Heads Of Woe’ opgenomen in studio La Chappelle in Waimes. De opnames vonden plaats tijdens de zomermaanden met de Amerikaan Thom Monahan als producer van dienst. Zijn werk op de albums van Vetiver en Devendra Banhart was de leden van van Geppetto & The Whales zo bevallen dat ze hemel en aarde bewogen om de man in de studio te krijgen. Met succes, Monahan werd voor 6 weken overgevlogen uit L.A.

Het prachtige artwork van de plaat is van de hand van de Amerikaanse kunstenares Kathleen Lolley die met haar surrealistische droombeelden perfect de sferische en soms psychedelische indierock van Geppetto & The Whales weet te vatten. Eerder liet Lolley zich al opmerken door haar samenwerking met My Morning Jacket. 

Tracklist 'Heads of woe'

 1. Jonathan
 2. 1814
 3. Animals
 4. Bright Star In The Morrow
 5. Heads
 6. For The Black Hand At Dawn
 7. Cocklane Ghosts
 8. The Great Lament
 9. Esther, You
 10. Maxburg
 11. Saigo
 12. Time

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: