ritse singer-songwriter George Ezra brengt op 30 juni zijn langverwachte debuutplaat “Wanted On Voyage” uit. De making of van het album werd vastgelegd op beeld en kan hier worden bekeken: http://youtu.be/Mcru_xcUnc8

De jonge Brit scoort momenteel in Europa een grote hit met “Budapest”. Georges carrière nam vorige herfst een enorme vlucht toen hij dat nummer online zette als gratis download. Zes maanden later was het nummer al meer dan 10 miljoen keer gestreamd op Spotify en had het meer dan 5 miljoen views op YouTube. Wat later bracht hij 2 EP’s (“Did You Hear The Rain?” & “Cassy O”) uit, die beiden de top 10 van de UK iTunes chart haalden.

Wanted On Voyage” werd eind vorig jaar opgenomen in Clapham (Zuid-Londen) met producer Cam Blackwood en George nam zelf gitaar, bas én keyboard voor zijn rekening. "Het is zeker een vrolijk album. Waarschijnlijk komt dat omdat het zo leuk was om te maken" aldus de zeer tevreden zanger.

Ontdekt door de BBC, volgden vorig jaar optredens op Glastonbury (op het BBC Introducing-podium) en een respectabele vijfde plaats in de meest prestigieuze lijst van de omroep: BBC Sound of 2014. “One of the most compelling and powerful vocalists around.” In januari trad hij op tijdens Eurosonic Noorderslag, met lovende kritieken tot gevolg.Verder vinden we de jonge Brit terug op nog heel wat andere lijstjes, waaronder: MTVs “Brand New for 2014”, Vevo's “DSCVR Ones to Watch 2014” en de iTunes' “New artists 2014”

Vorig jaar tourde hij nog mee met Tom Odell en Lianne La Haves maar binnenkort trekt hij met zijn eigen headline show door Europa. Ook vinden we George terug op Les Nuits Botanique (17/05) en Rock Werchter (4/07).

Tracklisting

  1. Blame It On Me
  2. Budapest
  3. Cassy O'
  4. Barcelona
  5. Listen To The Man
  6. Leaving It Up To You
  7. Did You Hear the Rain?
  8. Drawing Board
  9. Stand By Your Gun
  10. Breakaway
  11. Over The Creek
  12. Spectacular Rival

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: