Je zou het het onvermijdelijk resultaat van een jarenlange voorbereiding kunnen noemen. Een ding dat vroeg of laat moest gebeuren. Zanger, ex-journalist en kritische geest Stijn Meuris vond al langer dat we in Vlaanderen nood hadden aan een gedegen jaaroverzicht, met veel humor, maar ook vanuit het principe 'nagels met koppen'. Niet hengelend naar schouderklopjes van politici en onschuldige knipoogjes naar het establishment, maar harde waarheden en analyses.

Dat zit er nu aan te komen.

Een anderhalf uur durende solovoorstelling waarin Meuris 2016 eigenwijs en op hoogst eigen wijze fileert. Geen grap-na-grap-en-lach, maar een gesproken performance waarin het helikopterzicht centraal staat: wat is er dit jaar gebeurd, en hoe komt dat? Zit er een lijn in de gebeurtenissen, incidenten, schandalen en fenomenen? Zit er nog iemand aan het stuur of moeten we dat alleen maar denken? En hoe komt het dat we dat normaal lijken te vinden?

Vanuit de bedoeling om er een jaarlijkse voorstelling van te maken, doet Stijn Meuris eind dit jaar enkele try-outs. Om te leren en plein public. Wordt hard. En goed. En on-Belgisch.

In 2017 komt MEURIS dan weer voor de proppen met een straf nieuw album met zijn band. ‘Vigilant' gaat die plaat heten. De thematiek zit zowaar vol van parallellen met ‘Tirade', de muziek aanstekelijk en beklijvend. Een eerste single mag u in november verwachten, de langspeler zal vanaf februari verkrijgbaar zijn.

#TIRADE livedata

  • 22 Dec 2016 - Ancienne Belgique, Brussel
  • 06 Jan 2017 - De Roma, Antwerpen
  • 14 Jan 2017 - MuziekODroom, Hasselt
  • 15 Feb 2017 - Minardschouwburg, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over